Hírek

Elhunyt James Garner színész

james_garnerNyolcvanhat éves korában meghalt James Garner amerikai színész, aki a Maverick című amerikai tévésorozatban nyújtott alakítása nyomán robbant be a hollywoodi sztárvilágba a hatvanas évek elején.

Los Angeles-i otthonában szombat este érte a halál James Garnert – közölte vasárnap Alonzo Iniquez, a helyi rendőrség tisztje. A színész agyvérzést szenvedett, és megműtötték nem sokkal 80. születésnapja után, 2008 májusában, két évvel utolsó játékfilmbeli – A legszebb ajándék – szereplése után. Bár hatvan éven át tartó karrierje során számtalan amerikai játékfilmben játszott, legnagyobb sikereit a Maverick és a The Rockford Files című televíziós sorozatokban érte el. Előbbiből mozifilm is készült 1994-ben, amelyben a pókerjátékos címszerepét már nem Garner, hanem Mel Gibson alakította.

Steve McQueennel együttjátszott az 1963-ban készült A nagy szökés című második világháborús filmben. A Murphy románca című film címszerepe Oscar-jelölést hozott számára 1985-ben.

Még hetvenes éveiben is aktív maradt, 2002-ben ő alakította Sandra Bullock apját a Vagány nők klubja című filmben. Garner 2005-ben megkapta a Filmszínészek Céhének életműdíját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!