Hírek

Elhunyt Jeremy Bulloch, az eredeti Boba Fett

A színész egy 2017-es Star Wars kiállításon. Forrás: Deadline

75 éves korában elhunyt Jeremy Bulloch, aki az eredeti Star Wars-trilógiában Boba Fett karakterét alakította – áll a Deadline szomorú hírében.

December 17-én, azaz tegnap érkezett a hír, hogy hosszan tartó betegséget követően családja körében elhunyt Jeremy Bulloch angol színész, aki a Star Wars rajongók egyik legszeretettebb figuráját keltetett életre több filmben is.

Boba Fett karakterét az eredeti trilógia két alkotásában hozta el nekünk, de egészen 2018-ig lelkesen járta a különböző rajongói eseményeket és a hivatalos Star Wars körutakat, hogy magára öltse a híres sisakot.

És noha sokaknak A Birodalom visszavág és a Jedi visszatér filmekből marad meg örökre Bulloch – bár Fett hangját egyébként nem ő adta –, a színész másik 100 filmes és tévés projektben szerepelt hosszú karrierje során. Például a középső Star Wars-trilógiában is felbukkant: egy kisebb szerepben láthatjuk őt a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszújában.

De többek között láthattuk őt a Nyári vakációban, a 79-es Londoni randevúban, A legkisebb lókötőkben és az eredeti Doctor Who sorozatban is, amely 1963 és 89 között futott. De a Star Wars mellett egy másik világhírű franchise alkotásaiban is szerepelt: több alkalommal is megosztotta a filmvásznat James Bonddal. Játszott a A kém, aki szeretett engem, a Szigorúan bizalmas és a Polipka című alkotásokban.

Természetesen a filmes világ is megmozdult a hír hallatán, a Luke-ot alakító Mark Hamill például az alábbi poszttal emlékezett meg a színészről.

Boba Fett egyébként a második évadánál járó The Mandalorian kapcsán tűnt fel ismét: a Disney+ sorozatában a Star Wars világában amúgy is jártas Temuera Morrison alakítja a figurát. De nagyon úgy néz ki, hogy a karakter akár saját minisorozatot is kaphat.

Szomorú hónap ez a Star Wars univerzum világában, hiszen néhány hete hunyt el David Prowse is, akinek Darth Vader testét köszönhettük az eredeti trilógia során.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés