Hírek

Elhunyt Kevin Curran, A Simpson család Emmy-díjas írója

simpsonsHosszú betegség után 59 éves korában elhunyt Kevin Curran hatszoros Emmy-díjas forgatókönyvíró-producer, aki 15 évig dolgozott A Simpson család című animációs sorozaton.

Curran kedden halt meg Los Angelesben – közölte Antonia Coffman szóvivő.

A szerző már 1998-ban konzultáns producere lett A Simpson családnak, 2001-ben pedig csatlakozott a széria csapatához, és az utóbbi években már vezető producerként is jegyezte a nagy sikerű animációs tévéműsort. Három Emmy-díját a sorozatért kapta – írta a halálhírt közlő The Hollywood Reporter.

A nyolcvanas években a Late Night with David Letterman írógárdájában dolgozott, ezért a műsorért három Emmy-díjban részesült kollégáival megosztva. 1990-1993-ig az Egy rém rendes családot producerként jegyezte – idézte fel a The Hollywood Reporter.

„Curran édes, csodás ember volt, sok-sok viccel, amik között akadtak, amelyek nem tűrtek nyomdafestéket, mások pedig örökké élnek az animációs filmekben” – írta róla közleményében Al Jean, A Simpson család vezető producere, aki egy Twitter-üzenetben még hozzáfűzte, hogy Curran „nagyon mulatságos és igaz barát volt”.

A forgatókönyvíró-producer Connecticutból származott, és a Harvardra járt. 2009-ben vált külön Helen Fieldingtől, a Bridget Jones-könyvek szerzőjétől, akivel tíz évig élt együtt, és két gyermekük is született.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com