Hírek

Váratlanul elhunyt Matthew Perry

Matthew Perry a Jóbarátok című sorozat révén vált ismertté. 54 évesen érte a halál.

Az LA Times értesült először a hírről. A színészt október 28-án, szombaton találták holtan Los Angeles-i otthona jakuzzijában. A halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, zajlik a vizsgálat. A források alapján nem volt jele annak, hogy bűncselekmény történt volna.

Matthew Perry gyerekszínészként kezdte pályafutását.

1988-ban az akkori tinisztár, River Phoenix oldalán is megjelent Az ifjú Don Juan című filmben. Az áttörésre azonban 1994-ig kellett várni, amikor is az NBC szituációs komédiájában, a Jóbarátokban kapott szerepet. Chandler Bing figurája meghatározó az amerikai vígjátéksorozatok történetében: a szarkasztikus, sokszor szerencsétlen, de végig szerethető karakter közönségkedvenccé vált, a sorozat egyik igazi ékkövévé.

Perry tíz évadon keresztül formálta meg ikonikus szerepét. Mellette olyan filmekben láthattuk, mint a Bérgyilkos a szomszédom, a Bolond szél fúj, a Hármasban szép az élet, a Pereld a nőt!, a Megint 17 vagy a Fapofa. A sorozatok világában rendre próbálkozott, azonban az eredeti sikert nem tudta megismételni az olyan vígjátékokkal, mint A színfalak mögött vagy a Furcsa pár.

Matthew Perry nem forgatott és nincs bemutatásra váró produkció sem, amelyben szerepelt volna. Utolsó alakításában Ted Kennedy-t formálta meg A Kennedy család: Camelot után című minisorozatban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com