Hírek

Elhunyt Michael Kenneth Williams

A Drót és a Lovecraft Country színésze, Michael K. Williams 54 éves korában hunyt el. Az ötszörös Emmy-jelölt színész halálát a családja jelentette be, brooklyni otthonában találták holtan, a halál oka egyelőre ismeretlen olvashattuk a Deadline oldalán.

Michael K. Williams brooklyni születésű, Madonna és George Michael nagy rajongójaként táncos produkciókkal indult a karrierje. A 2002-től 2008-ig futó Drót című HBO sorozattal került a figyelem központjába. Omar szerepét osztották rá, aki a sorozat egyik legkülönlegesebb karaktere: egy homoszexuális, dílereket kirablására specializálódott bűnöző. Az első Emmy-jelölését a Bessie című tévéfilmben alakított mellékszerepéért kapta, a másodikat a The Night Of című szintén HBO produkcióban való szereplésért. A Raised in the System című dokumentum sorozat miatt újabb jelölést kapott.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!
Lovecraft Country

Utolsó főszerepe a Lovecraft Country című pszichothriller HBO sorozatban volt, az alakításáért 2021-ben megint csak Emmy-díjra jelölték. A Lovecraft Country a kozmikus horror mestere által megteremtett misztikum és az ‘50-es évekbeli Egyesült Államokban tomboló fajgyűlölet keresztezése, amiben Michael K. Williams Montrose Freeman-t alakította, a koreai háborúból leszerelt fekete srác eltűnt apját.

Ugyan Michael K. Williams halálának oka eddig ismeretlen,

a rendőrség annyit meg tudott erősíteni, hogy idegenkezűségnek nincsen nyoma, illetve az is köztudott, hogy a színész a Lovecraft Country forgatása után drogfogyasztási problémái miatt terápiába kezdett. Halála sokként ért mindenkit, egy nagy tehetséget vesztettünk el. Michael K. Williams következő munkája George Foreman életrajzi filmje lett volna George Tillman Jr rendezésében.