Hírek

Elhunyt Robbie Coltrane, a Harry Potter filmek Hagridja

A közkedvelt skót színész, Robbie Coltrane több éves betegség után hunyt el 72 éves korában – adta hírül a Deadline.

Coltrane Nagy Britannia egyik legnépszerűbb komikusaként vált ismertté, mielőtt hollywoodi franchise filmekben vállalt volna szerepeket. Hosszú karrierje során feltűnt többek között a Van Helsing, az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét és két James Bond film, az Aranyszem és A világ nem elég mellékszerepeiben is.

Hazájában viszont elsősorban egy népszerű krimisorozat, a Cracker sztárjaként volt ismert. A kiváló nyomozónak bizonyuló, de kissé antiszociális kriminálpszichológusként nyújtott alakítását a Brit Filmakadémia több BAFTA díjjal ismerte el. Azonban még ez a szerepe is eltörpült a Harry Potter filmekben megismert karaktere népszerűsége mellett.

Robbie Coltrane J.K. Rowling elsőszámú választása volt az aranyszívű óriás, Rubeus Hagrid szerepére.

Miután az írónő személyesen felügyelte a szereposztást, Coltrane lett a franchise legelső színésze. Később pedig nyolc részen keresztül játszotta Hagridot, végig emlékezetes – egyszerre megható és komikus – alakítást nyújtva. A nézők legutóbb a Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba HBO max által bemutatott különkiadás során találkozhattak vele és a filmek más alkotóival. A nosztalgikus visszatekintés így még inkább szívhez szóló a skót színészóriás, Robbie Coltrane elvesztésével.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com