Hírek

Elhunyt Robert Forster, a Jackie Brown és a Twin Peaks színésze

Október 11-én pénteken hunyt el Los Angelesben Robert Forster karakterszínész. A halál oka agydaganat volt.

Az óvadékügynök Max Cherryként, Frank Truman seriffként, a Breaking Bad Edjeként, és megannyi szerepében emlékezhetünk Robert Forsterre. A 78 éves színész, aki több mint 100 mozgóképben játszott hosszú betegeskedés után ment el.

Karrierjét a Broadwayen kezdte, majd A Sierra Madre kincse és A máltai sólyom rendezője, John Huston alkalmazta első filmszerepében. Az 1967-es Tükörkép egy aranyos szempárban kihívás lehetett a színésznek, ugyanis bár kis mellékszerepben volt jelen, de

olyan nagyágyúk mellett játszhatott, mint Elizabeth Taylor vagy Marlon Brando.

Innentől pedig változatosan jöttek a kisebb-nagyobb szerepek. Forster karrierje során azonban főleg mellékszereplőként, karakterszínészként dolgozott. Jó pár nagy név azonban felfigyelt rá: David Lynch a Twin Peaks mellett a Mulholland Drive-ban is számított rá, Alexander Payne fontos szerepet bízott rá az Utódokban, de a legtöbben talán Quentin Tarantino Jackie Brownjából ismerhetik. Utóbbi szerepe egy Oscar-jelölést is hozott a színész számára.

Robert Forster a Twin Peaks 3. évadjában

A nézők legutóbb Forstert az El Camino: A Breaking Bad Movie című filmben történetben láthatták, amit Vince Gilligan sorozata epilógusának szánt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés