Hírek

Elhunyt Robert Forster, a Jackie Brown és a Twin Peaks színésze

Október 11-én pénteken hunyt el Los Angelesben Robert Forster karakterszínész. A halál oka agydaganat volt.

Az óvadékügynök Max Cherryként, Frank Truman seriffként, a Breaking Bad Edjeként, és megannyi szerepében emlékezhetünk Robert Forsterre. A 78 éves színész, aki több mint 100 mozgóképben játszott hosszú betegeskedés után ment el.

Karrierjét a Broadwayen kezdte, majd A Sierra Madre kincse és A máltai sólyom rendezője, John Huston alkalmazta első filmszerepében. Az 1967-es Tükörkép egy aranyos szempárban kihívás lehetett a színésznek, ugyanis bár kis mellékszerepben volt jelen, de

olyan nagyágyúk mellett játszhatott, mint Elizabeth Taylor vagy Marlon Brando.

Innentől pedig változatosan jöttek a kisebb-nagyobb szerepek. Forster karrierje során azonban főleg mellékszereplőként, karakterszínészként dolgozott. Jó pár nagy név azonban felfigyelt rá: David Lynch a Twin Peaks mellett a Mulholland Drive-ban is számított rá, Alexander Payne fontos szerepet bízott rá az Utódokban, de a legtöbben talán Quentin Tarantino Jackie Brownjából ismerhetik. Utóbbi szerepe egy Oscar-jelölést is hozott a színész számára.

Robert Forster a Twin Peaks 3. évadjában

A nézők legutóbb Forstert az El Camino: A Breaking Bad Movie című filmben történetben láthatták, amit Vince Gilligan sorozata epilógusának szánt.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya