Hírek

Elhunyt Robert Forster, a Jackie Brown és a Twin Peaks színésze

Október 11-én pénteken hunyt el Los Angelesben Robert Forster karakterszínész. A halál oka agydaganat volt.

Az óvadékügynök Max Cherryként, Frank Truman seriffként, a Breaking Bad Edjeként, és megannyi szerepében emlékezhetünk Robert Forsterre. A 78 éves színész, aki több mint 100 mozgóképben játszott hosszú betegeskedés után ment el.

Karrierjét a Broadwayen kezdte, majd A Sierra Madre kincse és A máltai sólyom rendezője, John Huston alkalmazta első filmszerepében. Az 1967-es Tükörkép egy aranyos szempárban kihívás lehetett a színésznek, ugyanis bár kis mellékszerepben volt jelen, de

olyan nagyágyúk mellett játszhatott, mint Elizabeth Taylor vagy Marlon Brando.

Innentől pedig változatosan jöttek a kisebb-nagyobb szerepek. Forster karrierje során azonban főleg mellékszereplőként, karakterszínészként dolgozott. Jó pár nagy név azonban felfigyelt rá: David Lynch a Twin Peaks mellett a Mulholland Drive-ban is számított rá, Alexander Payne fontos szerepet bízott rá az Utódokban, de a legtöbben talán Quentin Tarantino Jackie Brownjából ismerhetik. Utóbbi szerepe egy Oscar-jelölést is hozott a színész számára.

Robert Forster a Twin Peaks 3. évadjában

A nézők legutóbb Forstert az El Camino: A Breaking Bad Movie című filmben történetben láthatták, amit Vince Gilligan sorozata epilógusának szánt.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..