Hírek

Elhunyt Roger Moore

Megannyi mozis és tévés produkció sztárja volt, de a legtöbben James Bondként emlékeznek rá. 89 éves volt.

Családja körében, Svájcban érte a halál a népszerű angol színészt, akinek hozzátartozói Twitteren közölték a világgal a szomorú hírt. „Rövid, de bátor küzdelmet folytatott a rákkal” – olvasható a bejegyzésben.

Összesen hét James Bond-filmben szerepelt, 1973-ban váltotta elődjét, Sean Conneryt az Élni és halni hagynival. Sokan miatta kedvelték meg az ügynököt, köszönhetően a főszereplésével készült filmek könnyedebb és humorosabb hangnemének. Az ő ideje alatt, A kém, aki szeretett engemmel került blockbuster státuszba a Bond-széria, ugyanis világszerte 185 millió dollárt kaszált. Utolsó filmje a szériában az 1985-ös Halálvágta volt, melynek forgatása során már elmúlt 57 éves – ezzel a 007-es ügynököt játszó legidősebb színésszé vált.

Roger Moore 72 éven átívelő karrierje során több, mint 90 szerepet vállalt el. A leghíresebbek közé tartozik még az Ágyúgolyó futam Seymourja, a Minden lében két kanál Brett Sinclairje, vagy Simon Templar Az angyal című sorozatból.

Több színészi díjjal is büszkélkedhetett, de kiérdemelte a német Golden Camera humanitárius különdíját is, melyet UNICEF-es munkái nyomán kapott meg. A magyar nézők legutóbb a tavalyi Jutalomjátékban láthatták, ahol önmagát alakította.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés