Hírek

80 éves korában elhunyt Sid Haig, horrorikon

A B-kategória jellegzetes színésze volt Sid Haig, aki nem félt bemocskolni magát a legalávalóbb filmekben a nézők szórakoztatása érdekében.

Balesetből kifolyólag halt meg nyolcvanegyedik életévében Sid Haig. A család nem részletezte az okokat, csupán annyit tudni, hogy két hete érte valami a színészt. Felesége egy érzékeny Instagram-posztban is megemlékezett párjáról, aki imádta családját, barátait és rajongóit.

Sid Haig leginkább horrorfilmjeiről ismert, és ott is a lehető legbizarrabb darabokban vállalt szerepet. Nem derogált neki olyan kattant pszichopata figurákat eljátszni, mint Spaulding kapitány Rob Zombie trilógiájában. Az 1000 halott háza és A sátán bosszúja című filmekben ugyanis kvázi főszerepet kapott, és bohócnak kifestett vén vadállatként kínozhatta az ártatlan civileket. Idén érkezik a Three From Hell, mely a harmadik etap a sorozatban. Zombie eredetileg több szerepet is szánt Haignek a filmben, de egészségügyi okok miatt kivitelezhetetlen volt.

Rob Zombie-val nem egyszer dolgozott: a The Lords of Salem és a 2007-es Halloween kapcsán is munkálkodtak együtt. Karrierje kezdetén pedig olyan blaxploitation filmekben játszott, mint a Foxy Brown és a Coffy – Pam Grier főszereplésével.

Később Quentin Tarantino is foglalkoztatta őt a Jackie Brown (szintén Pam Grier a partnere) és a Kill Bill 2. kapcsán rövidebb szerepekben.

1960 óta tartó pályafutását immár befejezte, ám Zombie projektjén kívül négy be nem mutatott filmben is láthatjuk még. Nyugodjon békében!

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés