Hírek

80 éves korában elhunyt Sid Haig, horrorikon

A B-kategória jellegzetes színésze volt Sid Haig, aki nem félt bemocskolni magát a legalávalóbb filmekben a nézők szórakoztatása érdekében.

Balesetből kifolyólag halt meg nyolcvanegyedik életévében Sid Haig. A család nem részletezte az okokat, csupán annyit tudni, hogy két hete érte valami a színészt. Felesége egy érzékeny Instagram-posztban is megemlékezett párjáról, aki imádta családját, barátait és rajongóit.

Sid Haig leginkább horrorfilmjeiről ismert, és ott is a lehető legbizarrabb darabokban vállalt szerepet. Nem derogált neki olyan kattant pszichopata figurákat eljátszni, mint Spaulding kapitány Rob Zombie trilógiájában. Az 1000 halott háza és A sátán bosszúja című filmekben ugyanis kvázi főszerepet kapott, és bohócnak kifestett vén vadállatként kínozhatta az ártatlan civileket. Idén érkezik a Three From Hell, mely a harmadik etap a sorozatban. Zombie eredetileg több szerepet is szánt Haignek a filmben, de egészségügyi okok miatt kivitelezhetetlen volt.

Rob Zombie-val nem egyszer dolgozott: a The Lords of Salem és a 2007-es Halloween kapcsán is munkálkodtak együtt. Karrierje kezdetén pedig olyan blaxploitation filmekben játszott, mint a Foxy Brown és a Coffy – Pam Grier főszereplésével.

Később Quentin Tarantino is foglalkoztatta őt a Jackie Brown (szintén Pam Grier a partnere) és a Kill Bill 2. kapcsán rövidebb szerepekben.

1960 óta tartó pályafutását immár befejezte, ám Zombie projektjén kívül négy be nem mutatott filmben is láthatjuk még. Nyugodjon békében!

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya