Hírek

Elhunyt Sonny Chiba, a Kill Bill Hattori Hanzója

Meghalt Sonny Chiba, japán színész és legendás harcművész, aki a Kill Bill első részében emlékezetes alakítást nyújtott Hattori Hanzóként. 82 éves volt. 

Csütörtökön érte a halál Sonny Chibát, a japán harcművész legendát, aki több nagyszabású filmben is szerepelt karrierje során. Sokan Kill Bill Hattori Hanzójaként emlékezhetnek rá: Quentin Tarantino filmjében a japán szusiséfet és kardmestert játszotta, akihez Uma Thurman karaktere, Beatrice Kiddo folyamodik bosszúhadjárata elején. Chiba feltűnt még a 2006-os Halálos Iramban: Tokiói hajsza című filmben is Kamata, a Yakuza főnök szerepében.

Shin’ichi “Sonny” Chiba öt évtizedet átívelő karrierje alatt két kontinensen is sikereket ért el.

1939-ben született Fukuokában. Egyetemista korában kezdett el harcművészetet tanulni, első fekete övét 26 évesen szerezte meg karatéban. Később dzsúdóban, nindzsucuban és kempóban is feketeövessé vált, írja a Variety. Filmes karrierje a ’70-as években indult be Japánban, első nemzetközi sikere a Street Fighter című filme volt. Quentin Tarantino már a Tiszta románc (True Romance) forgatókönyvének írása közben is gondolt Chibára, amiben a főszereplő Clarence (Christian Slater) kedvenc mozis harcművészeként jelenik meg.

Innen már csak egy lépés volt a Kill Bill.

Sonny Chiba egészen haláláig aktív volt, Bond: Kizuma filmje posztumusz jelenik majd meg. A színész 82 éves korában a Covid szövődményeibe halt bele.

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés