Hírek

Elhunyt Venczel Vera

Venczel Vera 75 éves korában hagyott itt minket. Ismertebb filmjei közt szerepel az Isten hozta, őrnagy úr!, a Kárpáthy Zoltán és az Egri csillagok.

Már gyermekkorában is nagyon szeretett verseket mondani, úgyhogy fiatalon eldöntötte, a színész szakmát választja majd. Heller Ágnes önképzőkörében is megfordult, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskolára vezette útja. A Vígszínházban kezdett el dolgozni, de sokan itthon filmszerepeiről ismerték Venczel Verát.

Legkedveltebb alakításai közt találjuk Tóték leányát, Ágikát, az Isten hozta, őrnagy úr! egyik főbb alakját. Emellett több generáció találkozott már vele Várkonyi Zoltán Egri csillagok adaptációjában, ahol Vicát keltette életre. Venczel Vera olyan híres magyar filmekben jelent még meg, mint a Kárpáthy Zoltán, a Tanulmány a nőkről vagy az Egy szerelem három éjszakája. Egészen 2008-ig vállalt filmszerepeket, utolsó munkája a 2009-es Poligamy című vígjáték volt, ahol egy kisebb felvillanása volt.

Jászai-Mari díjas, érdemes és kiváló művészként, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjaként fejezte be pályafutását

– utolsó előadása 2018-ban volt, férje betegségére hivatkozva vonult vissza. Venczel Verát a Vígszínház saját halottjának tekinti. Saját otthonában, családja körében tért örök nyugalomra.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com