Hírek

Eli Roth bohócos horrorfranchise kiépítésén dolgozik

A bohócok ijesztőek, ez horroralapvetés. Azonban mi lenne, ha nem egyetlen őrült bohóc lenne, hanem sok millió, épp, mint egy zombifilmben? Eli Roth egy ilyen franchise-t álmodott meg, de nem csak a mozivászonra. Számos módot elképzelt arra, miként lehetne az embereket még jobban bevonni egy ilyen világba.

Eli Roth munkásságát áthatja a horror iránti szeretet. Olyan korai filmjeitől kezdve, mint a Kabinláz vagy a Motel, egészen a 2018-as A végzet órájáig, amely ugyan nem volt több egy családi filmnél, mégis jelen voltak benne horrorisztikus elemek. Még egy rövid dokumentumfilmsorozata is van, amely szerényen az Eli Roth – A horror története címet viselte.

Roth most összefog a 3BlackDot produkciós céggel, hogy valóra váltson egy nagyon különleges projektet, amire már régóta készül. Ez lesz a Clownpocalypse – írja a Deadline. Ez azonban nem csupán egyetlen filmet takar, annál sokkal többet: egy „360 fokos horror élményt”. Ez tartalmaz egy nagyjátékfilmet, egy limitált szériát, egy AR (augmented reality – kiterjesztett valóság) játékot, rendezvényeket, és ez még csak a kezdet.

A 3BlackDot weblapja szerint a Clownapocalypse kihagyhatatlan élmény lesz a horrorrajongóknak, amely egyszerre lesz jelen offline és online felületeken. A franchise története szerint egy techmogul egy világszerte imádott, mobilos alkalmazást enged útjára, azonban gonosz céllal: a felhasználókból pszichopata bohócokat csinál a program. A nagyjátékfilmben egy csapat fiatalra vár a mogul legyőzése.

A film forgatókönyvét a netflixes Love, Death & Robots legtöbb részéért is felelő Philip Gelatt írja. Rendezőt még nem találtak a projekt mellé, de 2020 első negyedévében meg akarják kezdeni a forgatást. Roth elmondása szerint hihetetlen élmény volt eddig is a 3BlackDottal való közös munka. „A koncepció kitalálásától kezdve a játékmenetig minden a lehető legprofibban készült el. Nem volt túl őrült ötlet nekik. Éveken át mondták nekem, hogy egy ilyen játék elkészíthetlen, erre most találtam egy csapatot, akik úgy reagáltak: menjünk egy lépéssel tovább!” A játék ezek szerint már jól halad, vagyis képes lesz ellátni a célját a film érkezésekor: minél több emberrel megismertetni a Clownapocalypse-t. Mint egy gonosz Pokémon Go. Akkorát valószínűleg nem fog szólni, mint a zsebszörnyecskék univerzuma, de mindenképp ígéretes vállalkozásnak tűnik, amire érdemes lehet odafigyelni.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés