Hírek

Elindul a hip-hop túra

A magyarhangya forgalmazásában a BP Underground: Hip-hop – mint egy jó koncertsorozat – turné formájában járja be az országot.

A BP Underground dokumetumfilm-sorozat tisztelgés a város underground szubkultúrái előtt. A különböző epizódok célja az adott szcéna kialakulásának és közösségépítő erejének bemutatása. A filmek a szubkultúra meghatározó figuráin keresztül kalauzolják el a nézőt a legfontosabb zenéktől a közvetített üzenetig, az ikonikus lemezboltoktól a kultikus klubokig, a kezdetektől indulva egészen máig.

A BP Underground második része a budapesti underground hip-hop kultúráról szól. Csakúgy, mint az első, hardcore-punk műfajjal foglalkozó film, az új epizód is sok archív felvétel segítségével idézi meg a stílus születését és virágzását. A film olyan városi csomópontokat érint, mint akár a Filatorigát, a Maszk klub vagy a Kultiplex, felemlegetve olyan bulikat, mint a Fila Rap Jam, a Gimmeshot, illetve a Microfonpartyk, vagy OSG-k. Bemutatja a színtér fontosabb szereplőit a rapperek, MC-k és DJ-k mellett a graffiti kultúrától a roma hip hopon és a női előadókon át a breakesekig bezárólag.

A film készítői – Turán Eszter és Koltay Anna –  azt szeretnék feltérképezni, hogy mik voltak a meghatározó ifjúsági, zenei szubkultúrák a ’90-es és a 2000-es években Budapesten. A rendezőpáros tagjainak az az inspiratív közeg, amelyben felnőttek a mai napig meghatározza gondolkodásmódját, ezért a bemutatás mellett ez egyfajta tisztelgés a város földalatti szubkultúrái előtt.

A BP Underground: Hip-hop Touron a vetítéseket közönségtalálkozók, koncertek és open-stage-ek színesítik.

A turné időpontjai és helyszínei:

Sajtóközlemény

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com