Hírek

Elindult a jelentkezés a Friss Hús rövidfilmes pitchfórumára

A Friss Hús szakmai pitchfórumára március 31-ig lehet nevezni előkészületi fázisban lévő rövidfilmes projektekkel.

A tizedik születésnapját ünneplő Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál az évek során a magyar filmes élet megkerülhetetlen eseményévé vált, és nagy szerepe van abban, hogy a magyar rövidfilmek láthatósághoz jussanak. A legjobb hazai és nemzetközi rövidfilmeket bemutató seregszemlét ezúttal nyáron rendezik meg a Toldi moziban, szabadtéri vetítések, valamint változatos szakmai programok kíséretében. A rendezvény egyik fontos szakmai programja a rövidfilmes pitchfórum, melyre a szervezők idén is várják a pályaműveket. A pályázati felhívás egyben a Friss Húsra történő készülődés egyik első lépése, a szervezők hagyományosan ezzel indítják a hazai rövidfilmes fesztiválszezont.

A fórum célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal animációs és játékfilmes alkotóknak előkészületben lévő filmötleteik prezentálására és azok megvitatására.

A nyilvános pitchfórumon a beérkezett pályázatok közül várhatóan tíz projektet mutathatnak be az alkotók (rendezők / forgatókönyvírók / producerek). A legjobb filmterv a fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjat kapja, amely pénzjutalommal jár. Mindemellett a zsűri és a Friss Hús szervezői szakmai támogatásban részesíthetik a legígéretesebb filmterveket. 

Az elmúlt évek nyertes pályázatai közül az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje a Friss Hús versenyprogramjában debütált, majd több nemzetközi fesztiválon is sikerrel szerepelt. K. Kovács Ákos a Magyar Média Mecenatúra támogatásával forgatta le a pitchfórumon díjazott tervét, a Brankátmelyet a tavalyi Friss Hús, azóta pedig több külföldi seregszemle versenyprogramjában is vetítettek. Nagy V. Gergő Az ezredes a vörös nőért sír című filmje szintén a Friss Húson, később pedig rangos nemzetközi mustrákon mutatkozott be. A 2019-es nyertes, Turai Balázs Amok című animációs filmterve magyar-román koprodukcióban készül el várhatóan még idén, míg a mostanság a zenei szcénában is aktív Holi, azaz Hegyi Olivér A szív kertje című animációs terve fejlesztés alatt áll, melyet a Friss Hús pitchfóruma óta a CEE Animációs Fórumon is díjaztak. A tavalyi nyertes Horváth Réka Balagán című filmterve is készül, a pitchfórumot követően több szakmai szereplő is jelezte, hogy felkarolná a projektet, azóta pedig már a film treatmentjén dolgoznak az alkotók.

A pályázat pontos leírása itt található.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com