Hírek

Elindult a nevezés a Friss Hús idei pitchfórumára

Hazánk legnívósabb nemzetközi rövidfilmfesztiváljának számító Friss Hús immáron tizedik alkalommal rendezi meg pitchfórumát.

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény idén május 30-tól június 5-ig fog tartani. Majdhogynem a kezdetek óta az esemény része a rövidfilmes pitchfórum is.

A pitchfórum olyan alkotók számára biztosít lehetőséget, akiknek filmes projektjei előkészületi fázisban vannak és azokat prezentálva szeretnének támogatáshoz jutni. A beérkező anyagokból a szervezők tíz projektet fognak kiválasztani, melyek közül a végső győztes pénzjutalommal és a fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjjal gazdagszik. A legjobb filmterv mellett azonban a zsűri és a szervezők külön szakmai támogatásban vagy egyéb díjazásban részesíthetik a további ígéretes ötleteket.

A Friss Hús sajtóközleménye szerint a pitchfórum az elmúlt tíz év alapján rendkívül sikeresnek bizonyult. Az ott prezentált filmek közel fele készült el, melyek többszáz filmfesztiválon vettek részt és számos díjat is nyertek.

Többek között Buda Anna Flóra is itt pitchelte 27 című animációs rövidfilmjének tervét, mely azóta Arany Pálmáig jutott,

de jelen van még a 96. Oscar-gála rövidített listáján is. Animációs filmek terén itt kezdődött Hegyi Olivér: A szív kertje és Turai Balázs: Amok című filmjének sikertörténete is, akik egy-egy rangos fesztiváldíjjal kvalifikálták magukat az Oscarra.

Élőszereplős rövidfilmek esetében kiemelendő az Affrikáta, melynek filmtervét még 2019-ben prezentálta Gyimesi Anna a fórumon, tavaly pedig a már elkészült filmmel nyert kategóriájában a Friss Húson, emellett számos további neves fesztiválon is szerepelt.

A szervezők március 1-ig várják a beérkező pályaműveket a 10. Friss Hús Pitchre. A nevezési feltételekről részletesebben itt tájékozódhat.

Antalovics Dániel

Antalovics Dániel az EKKE mozgóképkultúra és média szakán tanulta a filmkészítés fortélyait. A lélektelen filmeket megveti. Kedvencei a szürreális, a disztópikus és a társadalmi problémákat feszegető filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com