Hírek

Elindult a Tron 3. forgatása

tron-legacy

Több évnyi halasztgatás után végre hivatalosan elcsattant az első csapó a Tron 3. részének forgatásán, amiről rendezője posztolt.

Az 1982-es Tron, avagy a számítógép lázadása egy korábban nagyot bukó, de manapság már kisebb klasszikusként számon tartott sci-fi, ami számítógépes trükkjeit tekintve mindenképp egy úttörő alkotás volt. 28 évvel később el is készült a folytatás, a Tron: Örökség Joseph Kosinski (Feledés, Top Gun: Maverick) rendezésében, viszont ez a film is premierje idején közepes kritikai visszahangot és csalódáskeltő bevételeket produkált. Az utókor már ezt a filmet kultstátuszba emelte lenyűgöző vizuális effektjei és a Daft Punk legendás zenei aláfestése miatt, így a Disney nyitott lett egy újabb folytatásra, ami úgy tűnik másfél évtizeddel később végre el is fog készülni.

A filmet a norvég Joachim Rønning rendezi, aki Instagramján megosztotta az első képet a produkcióról, mely a díszlet egy részlete és a rendezői szék mellett a film új logóját is felfedte.

Az még nem tisztázott, hogy a TR3N a film hivatalos címe lesz-e vagy csak munkacím, ugyanis sokáig Tron: Ares címen futott a produkció. Emellett pedig a film csapóját is felfedték, amiről azt is megtudhattuk, hogy a Harcosok klubja és a Social Network – A közösségi háló operatőre, Jeff Cronenweth fényképezi a mozit. A forgatókönyvért Jack Thorne (Léghajósok, Enola Holmes) és Jesse Wigutow (Túl nagy család) feleltek.

Az eddig közzétett karcsú szinopszis szerint a Jared Leto által alakított Ares utazását fogja végigkísérni a film, ami a programok digitális rendszeréből a való világba vezet majd. Rajta kívül még Evan Peters, Greta Lee, Jodie Turner-Smith, Sarah Desjardins és Cameron Monaghan is feltűnik a filmben. Arról még nem tudni semmit, hogy a korábbi epizódok főbb szerepeit alakító színészek, mint Jeff Bridges, Bruce Boxleitner, Garrett Hedlund vagy Olivia Wilde visszatérnek-e a szerepeikhez vagy csak az új karakterekre fókuszál-e a film.

Az egyetlen aggodalomra okot adó tényező a rendező személye. Joseph Kosinski a halasztások miatti dobbantása után előbb Garth Davis (Oroszlán, Mária Magdolna), majd végül Joachim Rønning került a rendezői székbe, aki hazájában Espen Sandberggel közösen olyan nemzetközileg elismert filmeket rendezett, mint a Max Manus és a legjobb nemzetközi alkotás kategóriában Oscar-díjra jelölt Kon-Tiki, viszont Hollywood filmjei közt eddig csak két csalódáskeltő Disney folytatás található, A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja és a Demóna: A sötétség úrnője. Csak reménykedhetünk, hogy a sok éves fejlesztésből egy kielégítő végeredmény fog születni.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com