Hírek

Elindult az HBO Max, a streaming háború legújabb szereplője

Az Egyesült Államokban megnyílt az HBO streaming szolgáltatása, az HBO Max.

A hatalmas AT&T–Time Warner összeolvadás (2018) óta az új WarnerMedia konglomerátum azon volt, hogy összeállítson egy saját tartalmakra épülő streaming katalógust: jó sok címet le is tiltottak a Netflixről és más korábbi partnerektől annak érdekében, hogy saját szolgáltatással szállhassanak be az egyre éleződő streamingháborúba. A hosszú ideig tartó munka gyümölcse beérett: az Egyesült Államokban tegnap elindult a cég saját streaming szolgáltatása, az HBO Max.

Az HBO név alatt így már három szolgáltatás is fut – írja az Ars Technika. Az „HBO Max” az új streaming szolgáltatás. A korábbi „HBO Now” még mindig él, habár a Maxban minden olyan tartalom elérhető mostantól, ami eddig a Now-ban, és a Now telefonos appjait egyszerűen felváltja a Max (a díjszabás ugyanaz marad). És végül ott az „HBO Go”, azok számára, akik kábeltévés előfizetéssel rendelkeznek.

Az HBO Max ára jelenleg 15 dollár havonta. A WarnerMedia azt ígéri, hogy egy alacsonyabb árú, ám reklámokkal támogatott előfizetési lehetőség is érkezni fog valamikor a jövő évben. A 4K, HDR és Dolby Atmos technikákat egyelőre nem támogatja a platform, és rövid távon nem is tervezi.

Az HBO Max többek között új felnőtt animációs sorozattal, J.J. Abrams három sorozatával, Villeneuve nagyszabású Dűne-sorozatával, a Jóbarátokkal és az Agymenőkkel, és még jó adag exkluzív tartalommal tervez állást kialakítani a streamingháborúban – ott vannak még a DC filmek, a Harry Potter sorozat, és például a Ghibli stúdió filmjeinek nagy része is; az Adult Swim, a Looney Tunes és a Turner Classic Movies hatalmas könyvtára…

Egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető az HBO Max streaming szolgáltatás.

A film jövőjét formáló harcról egyébként itt olvashatsz bővebben. És ha elvesztetted a fonalat a streaming szolgáltatók között, nézd meg áprilisban indult VlogTekercs sorozatunk első két részét, ami ebben a témában tesz rendet.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya