Hírek

Elindult az HBO Max, a streaming háború legújabb szereplője

Az Egyesült Államokban megnyílt az HBO streaming szolgáltatása, az HBO Max.

A hatalmas AT&T–Time Warner összeolvadás (2018) óta az új WarnerMedia konglomerátum azon volt, hogy összeállítson egy saját tartalmakra épülő streaming katalógust: jó sok címet le is tiltottak a Netflixről és más korábbi partnerektől annak érdekében, hogy saját szolgáltatással szállhassanak be az egyre éleződő streamingháborúba. A hosszú ideig tartó munka gyümölcse beérett: az Egyesült Államokban tegnap elindult a cég saját streaming szolgáltatása, az HBO Max.

Az HBO név alatt így már három szolgáltatás is fut – írja az Ars Technika. Az „HBO Max” az új streaming szolgáltatás. A korábbi „HBO Now” még mindig él, habár a Maxban minden olyan tartalom elérhető mostantól, ami eddig a Now-ban, és a Now telefonos appjait egyszerűen felváltja a Max (a díjszabás ugyanaz marad). És végül ott az „HBO Go”, azok számára, akik kábeltévés előfizetéssel rendelkeznek.

Az HBO Max ára jelenleg 15 dollár havonta. A WarnerMedia azt ígéri, hogy egy alacsonyabb árú, ám reklámokkal támogatott előfizetési lehetőség is érkezni fog valamikor a jövő évben. A 4K, HDR és Dolby Atmos technikákat egyelőre nem támogatja a platform, és rövid távon nem is tervezi.

Az HBO Max többek között új felnőtt animációs sorozattal, J.J. Abrams három sorozatával, Villeneuve nagyszabású Dűne-sorozatával, a Jóbarátokkal és az Agymenőkkel, és még jó adag exkluzív tartalommal tervez állást kialakítani a streamingháborúban – ott vannak még a DC filmek, a Harry Potter sorozat, és például a Ghibli stúdió filmjeinek nagy része is; az Adult Swim, a Looney Tunes és a Turner Classic Movies hatalmas könyvtára…

Egyelőre nem tudni, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető az HBO Max streaming szolgáltatás.

A film jövőjét formáló harcról egyébként itt olvashatsz bővebben. És ha elvesztetted a fonalat a streaming szolgáltatók között, nézd meg áprilisban indult VlogTekercs sorozatunk első két részét, ami ebben a témában tesz rendet.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya