Hírek

„A trailer nem jár egyedül” – Elindult az Arany Blende 2022

Az Arany Blende minden évben a legjobb filmelőzetest keresi. Idén 46 tavaly bemutatott magyar filmhez 50 előzetes került az Arany Blende mezőnyébe, és ezúttal plakátot is lehetett nevezni, így, bár továbbra is a trailer a főszereplő, már azt is figyelembe veheti a zsűri, hogy az előzetes és a plakát hogyan erősítik egymást, illetve a film üzenetét. Éppen ezért lett az idei verseny mottója: „A trailer nem jár egyedül”.

A teljes mezőny az aranyblende.hu oldalon megtekinthető, itt zajlik a közönségszavazás is. A díjakat idén is szakmai zsűri fogja odaítélni, melynek tagjai: Czakó Judit vágó, Goda Krisztina filmrendező és forgatókönyvíró, Harsányi Márton, a chicagói Weber Shandwick ügynökség stratégiai igazgatója, Steven Lovy trailer producer, és Schweigert András, aki az AMC csatornahálózatnál a filmes csatornák kampányaiért, promóiért felel. 

2021-ben sok olyan film is moziba került, amiket korábban a koronavírus miatt nem tudtak bemutatni, ezért rengeteg nagyjátékfilmhez érkezett előzetes. Bedő Barna trailer producer, aki tavaly és tavalyelőtt is fődíjas lett az Arany Blendén, idén 10 film trailerének is alkotója, de a Robbit Creative ügynökség is nevezett több előzetest. 

A közönségszavazás az aranyblende.hu oldalon szeptember végéig tart. Az előzetesek és a plakátok jól visszaadják a magyar filmes promóció trendjeit, de végignézve a címlapon

arról is képet kapunk, milyen témák foglalkoztatták a filmkészítőket az elmúlt egy-két évben. 

Az Arany Blendét immár harmadszor rendezik meg 2022-ben. A díjátadó esemény októberben lesz, ami abból a szempontból is különleges, hogy most először közösen szervezik a Friss Hús csapatával. Erre a napra több szakmai programot is terveznek a szervezők a trailerkészítés és a filmes promóció témájában, hogy az Arany Blende egyszerre rangos szakmai fórum, és a legizgalmasabb előzetesek bemutatásával szórakoztató esemény is legyen.   

2021-ben a Mellékhatás című sorozat trailere nyert fődíjat, 2020-ban pedig A létezés eufóriája:

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!