Hírek

Elio és Oliver Párizsban találkoznak a Szólíts a neveden folytatásában

Armie Hammer és Timothée Chalamet a Szólíts a neveden című filmben

Luca Guadagnino, az Oscar-díjas Szólíts a neveden rendezője azt nyilatkozta, hogy két főhőse, Elio (Timothée Chalamet) és Oliver (Armie Hammer) Párizsban találkozik majd újra a folytatásban.

2018 nagy év volt Luca Guadagninónak. James Ivory nemcsak Oscart nyert filmje legjobb adaptált forgatókönyvéért, de a rendező Sóhajok című remake-je is nagyot szólt. A rajongók már nagyon várják, hogy mivel rukkol elő megint: nagy öröm volt számunkra is, amikor kiderült, hogy folytatást készít csodálatos szerelmi történetéhez, a Szólíts a nevedenhez.

Az olasz BadTaste-nek adott interjújában Guadagnino elmondta, hogy hősei maguk mögött hagyják az első közös nyár helyszínét, Cremát.

„Megkérdeztem magamtól, hogy életük következő epizódjában Eliónak, Olivernek és a Perlman családnak el kell-e hagyniuk Cremát vagy sem. Íme egy kis ízelítő: a folytatás (bár nem hiszem, hogy annak kellene neveznünk) Párizsban fog játszódni. És Elio sírásával fog kezdődni. A szemeiben csillogó fénnyel… és azon morfondírozunk: még mindig ott vagyunk, ahol hagytuk őt, a kandalló előtt? Nem: azért sír, mert a nyolcvanas évek egyik legjobb filmjének végét nézi, Paul Vecchiali mesterművét a Once More-t. Ezt teljesen konzisztens a karakterrel: Elio imádja Paul Vecchiali moziját… olyan melankolikus, mint ő maga.”

Korai lenne Guadagnino projektjét Richard Linklater Mielőtt-trilógiájához hasonlítani, de úgy tűnik, valami hasonlóra készül: a karaktereit évekkel később újra megkeresni, és kiragadni életük egy következő epizódját. A folytatásban a rendező szeretné, ha Oliver feleségét a Suspiriában már vele dolgozó Dakota Johnson alakítaná. Persze mindez még csak terv, sok akadálynak kell még elgördülnie a produkció elől: például az eredeti regény szerzőjének, André Acimannak és a forgatókönyvet jegyző James Ivorynak is rá kell bólintania. Bízzunk benne, hogy mindenki benne lesz a folytatásban – mi alig várjuk.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya