Hírek

Elio és Oliver Párizsban találkoznak a Szólíts a neveden folytatásában

Armie Hammer és Timothée Chalamet a Szólíts a neveden című filmben

Luca Guadagnino, az Oscar-díjas Szólíts a neveden rendezője azt nyilatkozta, hogy két főhőse, Elio (Timothée Chalamet) és Oliver (Armie Hammer) Párizsban találkozik majd újra a folytatásban.

2018 nagy év volt Luca Guadagninónak. James Ivory nemcsak Oscart nyert filmje legjobb adaptált forgatókönyvéért, de a rendező Sóhajok című remake-je is nagyot szólt. A rajongók már nagyon várják, hogy mivel rukkol elő megint: nagy öröm volt számunkra is, amikor kiderült, hogy folytatást készít csodálatos szerelmi történetéhez, a Szólíts a nevedenhez.

Az olasz BadTaste-nek adott interjújában Guadagnino elmondta, hogy hősei maguk mögött hagyják az első közös nyár helyszínét, Cremát.

„Megkérdeztem magamtól, hogy életük következő epizódjában Eliónak, Olivernek és a Perlman családnak el kell-e hagyniuk Cremát vagy sem. Íme egy kis ízelítő: a folytatás (bár nem hiszem, hogy annak kellene neveznünk) Párizsban fog játszódni. És Elio sírásával fog kezdődni. A szemeiben csillogó fénnyel… és azon morfondírozunk: még mindig ott vagyunk, ahol hagytuk őt, a kandalló előtt? Nem: azért sír, mert a nyolcvanas évek egyik legjobb filmjének végét nézi, Paul Vecchiali mesterművét a Once More-t. Ezt teljesen konzisztens a karakterrel: Elio imádja Paul Vecchiali moziját… olyan melankolikus, mint ő maga.”

Korai lenne Guadagnino projektjét Richard Linklater Mielőtt-trilógiájához hasonlítani, de úgy tűnik, valami hasonlóra készül: a karaktereit évekkel később újra megkeresni, és kiragadni életük egy következő epizódját. A folytatásban a rendező szeretné, ha Oliver feleségét a Suspiriában már vele dolgozó Dakota Johnson alakítaná. Persze mindez még csak terv, sok akadálynak kell még elgördülnie a produkció elől: például az eredeti regény szerzőjének, André Acimannak és a forgatókönyvet jegyző James Ivorynak is rá kell bólintania. Bízzunk benne, hogy mindenki benne lesz a folytatásban – mi alig várjuk.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya