Hírek

Elisabeth Moss csatlakozott A keresztapa stábjához Jake Gyllenhaal és Oscar Isaac mellé

Elisabeth Moss
(Fotó: MTI/EPA)

A keresztapa születésének története önálló filmet kap. Most a kétszeres Emmy-díjas Elisabeth Moss is csatlakozott a film stábjához.

Francis Ford Coppola 1972-es A keresztapa című klasszikusa nehéz úton jutott el a megvalósulásig. A Paramount Pictures stúdió annak idején gyakorlatilag minden kérdésben Coppola ellen szavazott. Így csak hatalmas küzdelmek árán jöhetett létre a Mario Puzo regényének adaptációja.

A film megvalósulásának történetét dolgozza fel Barry Levinson soron következő rendezése, amelyben Francis Ford Coppolát Oscar Isaac alakítja majd. A Deadline értesülései alapján pedig

Elisabeth Moss Eleanor Coppola szerepében lesz majd látható,

aki filmkészítőként többek között 1991-es Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse című dokumentumfilmet jegyzi. Gyllenhaal pedig a Paramount oldaláról azt a Robert Evanst játssza majd, akivel a 31 éves Coppola a kulisszák mögött ádáz harcokat vívott, hogy megvalósíthassa a saját elképzeléseit. A film forgatókönyve az Andrew Farotte által korábban írt anyagon alapul majd.

A keresztapához később további két film is készült, ám az 1990-es harmadik rész óta nem készült több film a franchise-on belül. Pedig Francis Ford Coppola az elmúlt években több alkalommal is felhozta különböző fórumokon tett nyilatkozatai során, hogy leült beszélgetni egy negyedik részről a Paramount Pictures képviselőivel. Idén decemberben azonban A Keresztapa-trilógia befejezéséből kaptunk  egy újravágott változatot.

Moss legismertebb szerepe A szolgálólány meséje című sorozat főhőse, hamarosan pedig Wes Anderson The French Dispatch című filmjében, majd Taika Waititi valós eseményeken alapuló Next Goal Winsjében lesz látható.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com