Hírek

Elisabeth Moss főszereplésével készül a Shining Girls sorozat

Lauren Beukes azonos című regényéből forgatnak izgalmasnak ígérkező thriller-sorozatot az Apple TV+ számára Elizabeth Moss főszereplésével.

A kultikus népszerűségű A szolgálólány meséjének Emmy-győztes főszereplőnője a Shining Girls thrillert nemcsak főszereplőként, hanem executive producerként is jegyzi majd a projektet.  A produkció Lauren Beukes azonos című regényét dolgozza fel. Leonardo DiCaprio által működtetett Appian Way és az MRC Televízió mögött áll a produkció mögött – írja a The Hollywood Reporter.

Az Apple TV+ sorozat formában rendelte be Beukes drámájának adaptációját.

Moss nemrégiben írta alá a megállapodás első változatát a Disney Fox 21 stúdiójával és a Huluval. A színésznő egy chicagói riporternőt fog alakítani, aki épphogy túlél egy brutális támadást. Egyedül a bosszúvágy segít neki talpra állni, és az elhatározás, hogy le fogja vadászni támadóját.

A szolgálólány meséje

Silka Luisa showrunnerként szolgálja majd a sorozatot, Moss és a Love & Squalor Pictures képviselője, Lindsey McManus mellett. DiCaprio az Appian Way képviseletében Jennifer Davidson mellett vállalta a produceri feladatokat.

A forgatókönyvet a regény írója, Beukes és Alan Page Arriaga közösen dolgozzák ki.

Elizabeth Moss legújabb tévés munkája mellett továbbra is folytatja A szolgálólány meséje című sorozatát. Ráadásul duplán (színészként és producerként is) szerepet vállalt a Hulu Black Match című neo-noir thrillerében is.

Az utóbbi időben – kis túlzással – arannyá válik, amihez csak Moss nyúl, úgyhogy kíváncsian várjuk a Shinig Girlst is.

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya