Hírek

Elisabeth Moss újra együtt dolgozik a Szolgálólány meséjének rendezőjével

A Run Rabbit Run című ausztrál thriller forgalmazási jogait, a napokban megrendezésre kerülő Cannes-i virtuális piacon (Cannes Virtual Film Market) lehet majd megszerezni.

A filmben Moss egy olyan termékenységi eljárásokkal foglalkozó racionális gondolkodású orvost formál meg, akinek nagyon határozott elképzelései vannak az emberi letézés mibenlétéről. Megmagyarázhatatlan okokból kifolyólag azonban a szakember kislánya egyre furcsábban kezd viselkedni, amelynek hatására az orvos felülbírálja korábbi nézeteit. A bonyodalom során pedig saját múltjának régóta lappangó kísértetivel is szembe kell majd néznie – írja az Empire.

A film forgatókönyvét egy ausztrál kortárs szerző, Hannah Kent írja, a rendezői feladatokat pedig a Szolgálólány meséjének több részét is jegyző Daina Reid vállalta el. A főszereplőt alakító Elisabeth Moss pedig, a színészi munka mellett magára vállalta a produceri teendőket is.

A film forgatási helyszínét nem véletlenül jelölték ki Ausztráliában, ugyanis a világ többi részéhez képest itt relatíve kedvező a helyzet COVID-19 ügyben. Könnyen elképzelhető, hogy sok filmes fogja a közeljövőben Ausztráliába áttenni a forgatások színhelyét.

Moss-t, akit év elején A láthatalan emberben, most nyáron pedig a Shirley-ben láthattunk, legközelebb Wes Anderson The French Dispatch (a film megjelenése októberre várható), valamint Taika Waititi Next Goal Wins című filmjében szerepel majd.

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com