Hírek

Elisabeth Mosst ezúttal férje kergeti az őrületbe – pszichothriller a láthatáron

Elisabeth Moss és a Blumhouse Productions – milyen szép és ígéretes párosítás, ugyanis a színésznő és a gyártó együttműködése nemrég megajándékozta a közönséget a sokak által már most az év legjobb horrorjának kikiáltott A láthatatlan emberrel. Ezúttal egy pszichothrilleren dolgoznak együtt: ez a Mrs. March.

A filmet Virginia Feito azonos című és egyébként még csak készülő regénye ihlette, ami a tervek szerint 2021 augusztusában kerül a polcokra. A történet szerint Mrs. March (akit Moss alakít) éli a felsőközéposztálybeli feleségek jómódú és már sokszor megfilmesített életét, mikor férje bestseller regénye kizökkenti kényelmes mindennapjaiból, és szép lassan az őrületbe kergeti. A nő ugyanis gyanút fog:

mintha szeretett férje a könyv utálatos és kibírhatatlan főhősnőjét róla mintázta volna

– tudtuk meg a Collider cikkéből. A bántalmazó barát után (Láthatatlan ember) ezúttal a férj lesz az, aki az őrület határára sodorja Mosst.

A színésznő szerepei igencsak széles skálán mozognak, lényegében minden műfajt kipróbált. A szolgálólány meséje, A láthatatlan ember, a Shirley, a Her Smell, a Bűn királynői – csak hogy néhányat említsünk – csupa olyan film Moss repertoárjában, amelyek sokoldalúságáról tanúskodnak.

Az azonban jellemző, hogy Moss összetett és árnyalt karakterek bőrébe bújik. Akiknél érdemes kicsit megkapargatni a felszínt.

„Szinte faltam Feito regényét, és amint elolvastam, tudtam, hogy el akarom játszani Mrs. March-ot. Lenyűgöző, komplex és mélyérzésű karakter. Alig várom, hogy a bőrébe bújhassak” – nyilatkozta Moss. Hozzátette: „Nagyon szerettem Jason Blummal (a Blumhouse producere) együtt dolgozni A láthatatlan ember forgatásán, ő és az egész „Blumhouse-család” intelligens és kreatív”.

A Mrs. March producere Moss mellett Lindsey McManus, Jason Blum, Carla Hacken, Bea Sequeira, valamint Virginia Feito, aki a forgatókönyvet is írja.

Mosst legközelebb a várva várt Wes Anderson-moziban (The French Dispatch) láthatjuk, ami jelen állás szerint idén novemberben kerül a mozikba, de benne lesz Taika Waititi szintén nem hétköznapinak ígérkező Next Goal Wins című filmjében is. Emellett úton van (habár a járványhelyzet miatt késésben) A szolgálólány meséje negyedik évada, valamint az Apple TV+ újonnan érkező thriller sorozata, a The Shining Girls. Nos, Moss egy jó pár évig biztosan nem fog unatkozni.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com