Hírek

Elismerte felelősségét a produkciós cég Harrison Ford forgatási balesetéért

harrison_ford_star_wars_7_az_ebredo_eroElismerte felelősségét a produkciós cég azért a balesetért, amelyet Harrison Ford szenvedett el a Star Wars: Az ébredő Erő című film forgatásán két évvel ezelőtt – tudósított a BBC.

A Disney alvállalata, a Foodles Production az angliai Milton Keynes városi bírósága előtt ismerte el bűnösségét az ellene felhozott négy vádpontból kettőben, a másik két vádat visszavonták. Az ítéletet várhatóan augusztus 22-én hozza meg Aylesbury város bírósága.

A Han Solót alakító 74 éves színészt a Pinewood stúdió területén, az Ezeréves sólyom díszletei között ütötte meg egy hidraulikus fémajtó 2014 júniusában. Andrew Marshall ügyész a bíróságon elmondta, hogy Ford forgatás közben átment az ajtó alatt, majd mielőtt visszafordult volna, hogy újra áthaladjon alatta, megnyomott egy gombot. Úgy vélte, a szerkezet nincs élesítve, és az ajtó nem fog lecsukódni. A szerkezetet azonban távolról működtette valaki, és amikor Ford áthalad alatta, lecsukódás közben eltalálta a medencéjénél és a padlóhoz szegezte.

Marshall szerint a színész életveszélyben volt. „Azért nem ölt meg senkit az ajtó, mert működésbe hozták a vészleállítót” – tette hozzá. A vádat emelő brit egészségügyi hatóság szerint Ford súlyosan megsérült, amikor „a gyorsan záródó fémkeretes ajtó a talajhoz szögezte”. Szóvivőjük szerint az ajtó olyan erővel csapódott le, mint „egy kisebb autó”.

„A baleset megelőzhető lett volna” – mondta a szóvivő. A Foodles Production elismerte, hogy nem gondoskodott megfelelően a színészek és a stáb többi dolgozójának biztonságáról.

MTI

MTI

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..