Hírek

Elizabeth Banks lesz a láthatatlan nő

A láthatatlan nő az 1933-as A láthatatlan ember szatirikus újrafeldolgozása volt: egy könnyed, szórakoztató sztori a bűntényekkel és a tudomány etikusságát boncolgató kérdésekkel tömött, korábbi filmek után. Habár a férfi megfelelője jobban megragadt a filmes emlékezetben, a Universal a láthatatlan nőről sem feledkezett el, új filmfeldolgozást szán neki is. A rendezői székben és főszerepben: Elizabeth Banks.

A láthatatlan ember H. G. Wells tollából született, de a pólyába tekert, napszemüveges alakját az első filmfeldolgozás tette halhatatlanná. Az 1940-es években három további filmmel bővítették a láthatatlanná lett tudós világát. A The Invisible Man Returns Vincent Price horrorfilmes karrierjét indította be, az Invisible Agent egy háborús propagandafilm volt, a The Invisible Woman pedig egy szatirikus, könnyed feldolgozása a láthatatlanság ötletének.

A Universal Pictures évekkel ezelőtt bevetette a Dark Universe ötletét, amely a Marvel szuperhőseihez hasonlóan fogta volna össze a stúdió tulajdonában lévő szörnyeket, köztük a láthatatlan embert is. Az első hírek szerint Johnny Depp alakította volna, azonban amikor a horrorfilmes univerzum első darabja, A múmia megbukott, az addigi bejelentések is semmissé váltak.

The Invisible Woman (1940)

Egy hónapja jelent meg az új A láthatatlan ember előzetese, amely a rémület irányába tereli a sztorit. Ez a film a Universal új megközelítésének első példája lesz, amely annyit takar, hogy hagyják a filmkészítőket kidolgozni a saját ötleteiket. A stúdió ezzel párhuzamosan a The Invisible Woman munkálatait is megkezdi, azonban annak nem lesz köze az Elisabeth Moss főszereplésével készült darabhoz.

Elizabeth Banks, aki a most mozikba kerülő Charlie angyalai rebootot is rendezte, kapta meg a lehetőséget a rendezésre, írja a Collider. Ráadásul a film eredeti ötlete is tőle származik, de annak forgatókönyvvé alakításán Cressida Wilson, A lány a vonaton forgatókönyvírója fog dolgozni. Emellett Banks alakítja majd a címszereplő láthatatlan nőt is.

A láthatatlan ember valamikor tanmese volt az elszabaduló tudományról,

Wells könyve meg is előzte a korát. A hamarosan érkező, új változatban a láthatatlan ember a családon belüli erőszak és bántalmazás metaforájának tűnik az előzetes alapján. Mi lesz vajon a láthatatlan nőből? Ismerve a mai trendeket kicsi a valószínűsége annak, hogy az 1940-es változathoz hasonló, bugyuta vígjáték váljon belőle. Talán marad ez is horror? Vagy mégiscsak egy új szuperhőst látunk majd, affélét, mint aki A szövetségben (League of Extraordinary Gentlemen) is szerepelt, csak ezúttal női kiadásban?

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com