Hírek

Eljött Hannibal Lecter utolsó vacsorája?

Hannibal - Season 1 Még csak a 3. résznéhez ért a Hannibal című sorozat 3. évada, az NBC úgy döntött, nem kér többet az ínyenc sorozatgyilkosból – írja a comingsoon.net.

A 2013-ban induló, páratlan látványvilággal (érzéki fények, csodálatos színek, megkapó beállítások és Mad Mikkelsen hihetetlen eleganciája) operáló krimi-dráma-thriller sorozat úgy tűnik a végéhez érkezik. Valószínűleg a nézettségi adatok láttán döntött úgy az NBC, hogy bár minőségi és különleges az, amit alkotott a sorozat stábja, ez kevés a folytatáshoz.

A sorozat alkotója, Bryan Fuller (Halottnak a csók, Haláli hullák, Wonderfalls, Hősök) még így is hálás az NBC-nek, hiszen, ahogy ő fogalmazott, a csatorna anno bevállalta azt, amit egyik másik sem mert volna. Akkor kockáztatott az NBC és győzött. Azóta viszont a harmadik évadát tapossa a sorozat, és úgy tűnik, a nézők ráuntak a szofisztikált gyilkolásra.

Pedig a színészi játékra nem lehet panasz! Mikkelsen mellett Hugh Dancy játssza a másik főszereplőt, az FBI ügynök Will Grahamet, aki szintén egész szépen belejött a karakterébe. A sorozatban mellettük szerepel még Caroline Dhavernas, Hettienne Park, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Dan Fogler és Gillian Anderson is.

A Hannibal mindig is híres volt a hangulatos, misztikus, olykor nyomasztó, de minden esetben gyönyörű képeiről, a kegyetlen, mégis megragadó atmoszférájáról és az ételek kínosan étvágygerjesztő kinézetéről. A történet meglepő és csavaros, bár szándékosan lassú, hogy a látvány uralkodhasson mindenek felett. Hogy tanulva-e a korábbi hibájukból más csatorna megmenti-e a sorozatot, azt egyelőre nem tudni. De egy biztos: ha végleg elkaszálják, egy kiemelkedő sorozattal kevesebbet lehet majd nézni a jövőben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com