Hírek

Eljött Hannibal Lecter utolsó vacsorája?

Hannibal - Season 1 Még csak a 3. résznéhez ért a Hannibal című sorozat 3. évada, az NBC úgy döntött, nem kér többet az ínyenc sorozatgyilkosból – írja a comingsoon.net.

A 2013-ban induló, páratlan látványvilággal (érzéki fények, csodálatos színek, megkapó beállítások és Mad Mikkelsen hihetetlen eleganciája) operáló krimi-dráma-thriller sorozat úgy tűnik a végéhez érkezik. Valószínűleg a nézettségi adatok láttán döntött úgy az NBC, hogy bár minőségi és különleges az, amit alkotott a sorozat stábja, ez kevés a folytatáshoz.

A sorozat alkotója, Bryan Fuller (Halottnak a csók, Haláli hullák, Wonderfalls, Hősök) még így is hálás az NBC-nek, hiszen, ahogy ő fogalmazott, a csatorna anno bevállalta azt, amit egyik másik sem mert volna. Akkor kockáztatott az NBC és győzött. Azóta viszont a harmadik évadát tapossa a sorozat, és úgy tűnik, a nézők ráuntak a szofisztikált gyilkolásra.

Pedig a színészi játékra nem lehet panasz! Mikkelsen mellett Hugh Dancy játssza a másik főszereplőt, az FBI ügynök Will Grahamet, aki szintén egész szépen belejött a karakterébe. A sorozatban mellettük szerepel még Caroline Dhavernas, Hettienne Park, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Dan Fogler és Gillian Anderson is.

A Hannibal mindig is híres volt a hangulatos, misztikus, olykor nyomasztó, de minden esetben gyönyörű képeiről, a kegyetlen, mégis megragadó atmoszférájáról és az ételek kínosan étvágygerjesztő kinézetéről. A történet meglepő és csavaros, bár szándékosan lassú, hogy a látvány uralkodhasson mindenek felett. Hogy tanulva-e a korábbi hibájukból más csatorna megmenti-e a sorozatot, azt egyelőre nem tudni. De egy biztos: ha végleg elkaszálják, egy kiemelkedő sorozattal kevesebbet lehet majd nézni a jövőben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya