Hírek

Eljött Thanos ideje – Képregények a 26. Könyvfesztiválon

Eljött Thanos ideje! És nemcsak a mozikban, hanem képregényben is, hiszen a 26. Könyvfesztiválon (április 25 – 28., Millenáris park) jelenik meg a Fumax gondozásában Donny Cates és Geoff Shaw: Thanos győz című képregénye, amely ideális kiegészítése lehet a mozikba kerülő Bosszúállók – Végjátéknak.

Ha megkérdeznéd a Marvel Univerzum leghatalmasabb teremtményeit arról, hogy félelmeik szerint hogyan ér majd véget az univerzum, a legőszintébb pillanatukban két szóval válaszolnának: Thanos győz. Most pedig a hátborzongató gondolatból szörnyű valóság válik – legalábbis Donny Cates és Geoff Shaw képregényében.

Vajon mi történik akkor, ha az isteni erőknek parancsoló pusztító megkapja azt, amire vágyik? Káoszba taszítja a kozmoszt, útját hullahegyek szegélyezik, vagy valami egészen más utat jár be? Vajon ha Thanos eljut az idők végezetéig, a legteljesebb győzelemig, még mindig elégedetlen lesz azzal, amit lát? A kötet a Thanos (2016-2018) sorozat 13-18. valamint a 2018-as Thanos Annual 1. számát tartalmazza.

A kiadó ezúttal sem csak a Marvel rajongókra gondolt, ugyanis a héten érkezik a többszörös díjnyertes fantasy képregény, Marjorie Liu és Sana Takeda által írt Monstress – Fenevad első kötete is, az Ébredés. A világot felforgatta a szörnyű háború, amit az emberek gyűlölt ellenségeik, az arkánok ellen vívtak. Maika nemcsak a fél karját, de szabadságát is elvesztette a harcokban, rabszolgaként adják el Zamora boszorkányainak, akik az arkánok véréből nyerik erejüket. Azt azonban még a nagyhatalmú mágusnők sem tudják, hogy a lány testében egy ősi, kozmikus erejű, éhező fenevad szunnyad, amely csak az alkalomra vár, hogy kitörhessen…

Marjorie Liu és Sana Takeda sorozatát egyébként kétszer British Fantasy-, ötször Eisner- háromszor Hugo- és Harvey-díjjal jutalmazták, de a Washington Post mellett a Newsweek és az Entertainment Weekly is többször az év legjobb könyvének választotta.

A 26. Könyvfesztiválon egyébként több korábbi filmes vonatkozású képregénykötet is kapható lesz, többek között a Marvel kapitány a DC Comics klasszikusa, a Kingdom Come – A te országod vagy épp az HBO GO-n is futó Orgyilkos osztály.

Sajtóközlemény

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com