Hírek

Elkaszálták a Metropolis sorozatot, az utóbbi évek egyik legígéretesebbnek tűnő sci-fijét

A hollywoodi írósztrájk áldozatául esett a Mr. Robot készítőjének hosszú évek óta dédelgetett sorozatprojektje, a Metropolis, ami a klasszikus német némafilmet adaptálta volna.

A sorozat Fritz Lang 1927-es, Metropolis című eposzán alapult volna, showrunnere az a Sam Esmail volt, aki korábban a Mr. Robot és a Homecoming szériákért volt felelős. A munkálatok már hét éve elkezdődtek, a UCP (Universal Content Productions) 2019-ben erősítette meg a sorozat fejlesztését, nem sokkal később pedig az Apple TV+ is beszállt a gyártásba. A forgatás idén nyáron, az ausztrál Victoria államban kezdődött volna el, azonban az élet több frontot is közbeszólt.

A Deadline értesülése szerint a végleges döntés meghozatalának hátterében leginkább az utóbbi két hónap eseményei álltak. A UCP szóvivője megerősítette, hogy a május 2-án elkezdődő tiltakozáshullám előtt nem készültek el a szükséges technikai forgatókönyvek, aminek következtében jelentős finanszírozási problémák merültek fel. Az írói munka részleges leállása halasztást eredményezett volna, ami olyan mértékű plusz költségeket vont volna maga után – főleg a díszletépítés és a speciális effektusok létrehozása tekintetében –, hogy végül az UCP úgy döntött, az anyagi veszteségek elkerülése érdekében befejezi az évad gyártását.

Hatalmas veszteség ez nem csak a film rajongóinak, hanem a szérián dolgozó összes embernek,

mivel a Metropolis körülbelül negyvenezer embernek biztosított volna munkát a készítése során. Az első évad nyolc epizódból állt volna és szerepet kapott volna benne többek között Briana Middleton (Simlis, Iskola a pult mentén) és Lindy Booth (A titkok könyvtára) is.

Az eredeti film Thea Von Harbou 1925-ben megjelent regényén alapul és egy olyan disztópiában játszódik, ahol a társadalmi különbségek meglehetősen szélsőséges módon jelennek meg és determinálják az emberek mindennapjait. Reméljük, a projekt egyszer feltámad és megvalósul, nem ez lenne az első ilyen eset Hollywoodban.

Gazdag Gergő

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com