Hírek

Elkaszálták a sorozatot, de a Westworld színészei megkapják a fizetésüket

westworld 3-2

Az HBO egyik legnagyobb címének számító Westworld négy évados marad, de az öt főszereplő megkapja az ötödik évadért járó fizetést.

Bár a sorozat kreátorai, Jonathan Nolan és Lisa Joy reménykedtek egy további fejezetben, az HBO vezetése mégis úgy döntött a bevételek negyedéves értékelése alapján:

a Westworld disztopikus sci-fi történetéből négy évad elég volt – írja a Deadline.

Az HBO-t is tulajdonló Warner Bros. nemrég olvadt össze a Discovery-vel, ami nagy változást hozott a programstratégiában – többek között leállították az európai műsorok gyártását. A WBD vezérigazgatója, David Zaslav meghirdette a cégóriás spórolási tervét. „Az óriási kísérletezésnek, hogy akár bármi áron is, de alkossunk valamit, vége” – mondta.

A Westworld esetében a nézettség nem volt elég az ötödik évadhoz. Eddig a Netflix követte legelszántabban azt a stratégiát, hogyha egy sorozat következő évadját kell mérlegelni, akkor a be nem fejezett történet és a már elért kritikai siker csupán másodlagos lehet. Most az HBO Max is erre az útra lépett. A sorozat harmadik évadja összesen 100 millió dollárjába fájt az HBO-nak. A vágyott következő évadban is egy epizód nagyjából 10 millió dollárba került volna.

A Deadline bizonyos forrásokra hivatkozva azt állítja,

a sorozat színészei az elkaszálás ellenére megkapják a fizetésüket.

A döntés nem egyedülálló, a tévé- és streamingcsatornák gyakran kötik le egy műsor sztárgárdáját a folytatás döntése előtt, főleg, ha azokat nagy nevek is erősítik, akiket nehéz lenne együtt tartani szerződés nélkül. A Westworld főszereplői közül Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Ed Harris és Aaron Paul mindenképpen megkapja az ötödik évadért járó összesített 10-15 millió dollárra saccolt összeget.

A Westworld utóbbi – immár kiderült, utolsó – évadja kapta a sorozat történelmének legrosszabb értékelését. Kritikánkban is arról írtunk, hogy a sorozat története egyre kevésbé érthető, sőt érdektelenségbe fordult. Még a negyedik évad előtt egy cikkben értekeztünk róla, mivel lehetne megmenteni az HBO Max egykori ígéretes sorozatát. A három tanács közt az eltörlés nem szerepelt.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!