Hírek

Elkaszálták Jim Carrey sorozatát

Kidding

A Most nevess! (Kidding) a Showtime-on futott az elmúlt években, sajnos nem elég nagy sikerrel.

Mindössze két évadot élt meg a Kidding, a Showtime már nem fektet több energiát a szériába – írta meg a Vulture. A 10 darab 30 perces epizódokból álló két évad után nem folytatják a sorozatot. Pedig Jim Carrey neve mellett olyan színészek is komoly szerepet kaptak a Kiddingben, mint Frank Langella vagy Judy Greer.

A főszereplőkön kívül a rendező is ismert figura volt, Michel Gondry-nak köszönhető többek között az Egy makulátlan elme örök ragyogása vagy Az álom tudománya.

A Showtime által kiadott sajtóközlemény szerint a csatornánál „nagyon büszkék vagyunk, hogy sugározhattuk ezt a kreatív, képzeletbeli és kritikailag is elismert sorozatot. Nagyon köszönjük Jim Carrey, Dave Holstein, Michael Aguilar, Michel Gondry és az egész stáb lenyűgöző és kitartó munkáját.”

A sorozat erősen kezdett másfél éve a kritikusoknál, Golden Globe-ra is jelölték legjobb vígjáték és legjobb férfi főszereplő kategóriában. A második évad már kevésbé volt sikeres, ami nemcsak az értékeléseken, de a nézettségen is látszott. Az utolsó epizód idén márciusban került adásba.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya