Hírek

Lehet, hogy csupán egy évad lesz a Watchmen?

Damon Lindelof meglepő információt jelentett be a héten. A Watchmen közel sem biztos, hogy az HBO új üdvöskéje, vagy akár Trónok harcája lesz.

A hátrahagyottakkal és a Lost: Eltűntekkel már bizonyító Damon Lindelof most Alan Moore nagy népszerűségnek örvendő képregényét vette alapul, és duzzasztotta sorozattá. A cselekmény nem az eredeti mű történetét mondja fel újra, hanem 30 évvel utána vesszük fel a fonalat, hogy Ozymandias (Jeremy Irons) „megmentette” az emberiséget az atomháborútól azzal, hogy rákent egy New York-i terrorcselekményt az omnipotens Dr. Manhattanre.

Lindelof az első évadot egy kerek egész történetnek szánta,

így még korántsem biztos, hogy az HBO berendeli a folytatást. „Meglátjuk, hogy fogadjátok majd. Ha a megtekintés után még többet akartok, mindenképpen megfontoljuk. Azt akarjuk, hogy ez a kilenc epizód egy lenyűgöző, teljes sztoriként működjön.” – nyilatkozta az alkotó.

Továbbra sem őrzik őket – Watchmen előzetes

Lindelof köztudottan hatalmas fanatikusa a Watchmen-képregénynek, és az HBO-t már háromszor utasította vissza a felkérésre, mert nem találta a megfelelő ötletet a forgatókönyvhöz. Végül sikerült megtalálnia a megoldást, és óva int mindenkit: elképzelhető, hogy jó pár néző számára konfliktusos tartalmakat is rejt a sorozat – de emiatt úgyse kell aggódni, ugye?!

A Watchmen főbb szerepeiben Regina King, Don Johnson, Jean Smart, Yahya Abdul-Mateen II, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., és a már említett Jeremy Irons lesz látható. Az első epizód október 21-én az HBO GO-n válik elérhetővé.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya