Hírek

Lehet, hogy csupán egy évad lesz a Watchmen?

Damon Lindelof meglepő információt jelentett be a héten. A Watchmen közel sem biztos, hogy az HBO új üdvöskéje, vagy akár Trónok harcája lesz.

A hátrahagyottakkal és a Lost: Eltűntekkel már bizonyító Damon Lindelof most Alan Moore nagy népszerűségnek örvendő képregényét vette alapul, és duzzasztotta sorozattá. A cselekmény nem az eredeti mű történetét mondja fel újra, hanem 30 évvel utána vesszük fel a fonalat, hogy Ozymandias (Jeremy Irons) „megmentette” az emberiséget az atomháborútól azzal, hogy rákent egy New York-i terrorcselekményt az omnipotens Dr. Manhattanre.

Lindelof az első évadot egy kerek egész történetnek szánta,

így még korántsem biztos, hogy az HBO berendeli a folytatást. „Meglátjuk, hogy fogadjátok majd. Ha a megtekintés után még többet akartok, mindenképpen megfontoljuk. Azt akarjuk, hogy ez a kilenc epizód egy lenyűgöző, teljes sztoriként működjön.” – nyilatkozta az alkotó.

Továbbra sem őrzik őket – Watchmen előzetes

Lindelof köztudottan hatalmas fanatikusa a Watchmen-képregénynek, és az HBO-t már háromszor utasította vissza a felkérésre, mert nem találta a megfelelő ötletet a forgatókönyvhöz. Végül sikerült megtalálnia a megoldást, és óva int mindenkit: elképzelhető, hogy jó pár néző számára konfliktusos tartalmakat is rejt a sorozat – de emiatt úgyse kell aggódni, ugye?!

A Watchmen főbb szerepeiben Regina King, Don Johnson, Jean Smart, Yahya Abdul-Mateen II, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., és a már említett Jeremy Irons lesz látható. Az első epizód október 21-én az HBO GO-n válik elérhetővé.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés