Hírek

Elkészült A keresztapa 3. újravágott verziója – íme az előzetes és a premierdátum!

Szeptemberben már megírtuk, hogy Francis Ford Coppola A keresztapa záródarabjának újravágásán dolgozik. Azóta az új verzió elkészült, a rendező szerint pedig ez új életet fog adni a filmnek. Erről még idén meg is bizonyosodhatunk.

A keresztapa 3. 1990-ben, pontosan 30 éve került az amerikai, majd ’91-ben a magyarországi mozikba. Ám a rajongók többsége szerint ez volt a kultikus gengsztertrilógia leggyengébb láncszeme, és maga a rendező sem volt vele teljesen megelégedve. Az új verzióról viszont úgy nyilatkozott, hogy

ez az a finálé, amit ő és a forgatókönyvíró, Mario Puzo eredetileg elképzelt

– nem is lehetne szebben megünnepelni egy 30. évfordulót. Az új A keresztapa 3. december 4-én kerül az amerikai mozikba (már ahol nyitva vannak), és 8-án jelenik meg blu-rayen – tudtuk meg az IndieWire-től.

Az új vágat új címet is kapott: Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Micheal Corleone. Az alábbi videóban a rendező kommentárját hallhatjuk arról, hogy miért érezte szükségét a címváltoztatásnak és az újravágásnak:

a ’90-ben bemutatott, eredeti filmben Michael Corleone (Al Pacino) próbálja elérni, hogy családját kiszakítsa a megöröklött bűnözői életvitelből. Csakhogy unokaöccse, Vincent Mancini (Andy Garcia) szívesen venné át Michael „tevékenységi körét”.

Lássuk a Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone előzetesét:

Coppola így nyilatkozott a filmről: „Ezekkel a változtatásokkal, helyreállított felvételekkel és hanggal úgy érzem, az eredetinél méltóbb befejezést kapott A keresztapa-trilógia. Hálás vagyok Jim Gianopulosnak és a Paramountnak, hogy lehetővé tették számomra ennek megalkotását.”

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.