Hírek

Elkészült A szoba előzetese

aszoba_03A Lenny Abrahamson rendezésében készült A szoba Emma Donoghue világsikert aratott bestsellerének filmfeldolgozása.

A regény hű adaptációját biztosítja, hogy az írónő maga írta filmre könyvét. Történetében egy ötéves kisfiú, Jack és édesanyja évek óta egy szobában él bezárva. Az anya igyekszik gyerekét megkímélni fogva tartójuk rémségeitől, ám a kisfiú ötödik születésnapja után elég idősnek tartja ahhoz, hogy a segítségét kérve végre megszökjenek a rabságból. Szabadulásuk után a társadalomba és a családba való visszailleszkedésük közel sem olyan zökkenőmentes, ahogy elképzelték.

 

A szoba világpremierje a rangos 40. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol elnyerte a közönségdíjat. Ez az elismerés az Oscar-díj fokmérője, az elmúlt években a 12 év rabszolgaság, A király beszéde, a Gettómilliomos, és az Amerikai szépség is úgy nyert legjobb film Oscar-díjat, hogy előtte Torontóban diadalmaskodott. A film rendezője, Lenny Abrahamson korábban a Frank című filmmel érdemelt ki szakmai elismerést. A szobát jelenleg a legjobb film, rendezés, adaptált forgatókönyv, férfi és női mellékszereplő, valamint női főszereplő kategóriákban tartják esélyesnek Oscar-jelölésre. Szakmai vélemények szerint Brie Larson a legjobb színésznő Oscar-versenyében jelenleg abszolút favorit csakúgy, mint a forgatókönyv-adaptációk között Emma Donoghue. A film három Golden Globe-díj jelölést is kapott, jelölték a legjobb film, forgatókönyv és színésznő kategóriában!

 

A szoba január 28-tól látható országszerte a hazai mozikban, magyar forgalmazója a Vertigo Média.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com