Hírek

Elkészült a Testről és Lélekről előzetese

Borbély Alexandra a Testről és lélekről című filmben

A Cannes-ban Arany Kamerát nyert Az én XX. századom, a Bűvös Vadász, a Simon mágus valamint a nagysikerű Terápia című tévésorozat alkotója, Enyedi Ildikó új filmjének világpremierje februárban a nagy presztízsű Berlinale hivatalos versenyprogramjában lesz. A Testről és Lélekről március 2-ától fut majd a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában. Elkészült a film előzetese!

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként – szarvasként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni?

A Testről és Lélekről előzetesét Bedő Barna vágó készítette, aki olyan filmek trailerén dolgozott korábban, mint Mátyássy Áron Víkend, Pálfi György Szabadesés vagy Gigor Attila Kút című alkotása. Szerinte az előzetes egy külön műfaj és erre szerencsére egyre több magyar rendező is rájött már. „Ők éveket töltenek el a filmjükkel, míg én szűz szemmel közelítek hozzá. Mikor a Testről és Lélekről-t először megnéztem, teljesen a hatása alá kerültem és lenyűgözött, hogy milyen szokatlan a felépítése. Kicsit meg is ijedtem, hogy fogok tudni ennek a különleges feladatnak megfelelni. Azt kértem Ildikótól, hogy hagyjon magamra a filmmel! Ekkor ő ijedt meg, de ráállt! Másfél hétig egyedül dolgoztam. Próbáltam egy olyan sajátos formanyelvi eszközt találni képileg, amivel a film hatásmechanizmusát „le tudtam fordítani” a trailerre. Ez a film máshogy megy be az ember bőre alá, mint a legtöbb film, valahogy minden egybe van fogalmazva benne, és együtt hat a nézőre. Számomra a film legfontosabb mondanivalója, hogy a valóság, a világ, az érzékelésünk, a kapcsolataink sokkal tágabb dimenzióban értelmezhetőek, mint hisszük. A film főszereplőinek azáltal, hogy engedik történni azt, hogy ugyanazt álmodják, lehetőségük nyílik megismerkedni. Ebből jött az ötlet, hogy az előzetesben ne mutassuk meg a teljes teret, csak szeleteket vágjunk ki és mutassunk a képből.” – nyilatkozta Bedő Barna vágó.

A film női főszereplője a Katona József Színház színésznője, Borbély Alexandra, akinek ez az első film főszerepe. A férfi főszereplő igazi felfedezés, Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót, így meghatározó alakja a magyar kortárs irodalmi életnek. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatunk még többek között, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin. A Testről és Lélekről március 2-ától fut majd a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.

 

Mozinet

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com