Hírek

Elkészült az HBO dokumentumfilmje Overdose-ról

Film készült Overdose-ról

Film készült Overdose-rólEgészestés film készült Overdose-ról, az utóbbi idők legsikeresebb magyar színekben versenyző lováról. Az HBO és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, a Filmteam Kft. produkciójában elkészült film november 28-án lesz látható az HBO csatornán és az HBO GO-n.

A film rendezője, Ferenczi Gábor (A barátkozás lehetőségei – 40. Magyar Filmszemle, 2009: Legjobb tévéfilm díja) alkotótársaival Idrányi Flórával és Gül Togay-al, 2008 novembere óta követi kamerájával az akkor még veretlen és nagy jövő előtt álló „csodaló” sorsát, a körülötte zajló eseményeket.

„Jólesett végre egy politikamentes hír, egy igazi sikertörténet.” – meséli Ferenczi Gábor. „Egy szlovákiai magyar üzletember 2008-ban hirtelen a magyar média érdeklődésének középpontjában találta magát. Több helyen nyilatkozta, hogy legszebb álma vált valóra azáltal, hogy Overdose győzelmei után szerte Európában a magyar himnuszt játsszák. Aztán Párizsban volt egy verseny, amit ugyan megnyert, de a rossz start miatt újra kellett volna futnia. Megragadott, ahogy erről a tréner mesélt: ’És azt hogy magyaráztam volna el neki, hogy nyertél ugyan, de légyszíves mégegyszer…?!’ Ez a két momentum elég volt ahhoz, hogy belevágjunk a filmbe, hogy kíváncsiak legyünk, mi lesz ennek a nem mindennapi történetnek a vége, hogyan reagálnak a csodára azok az emberek, akik láthatóan egész életükben erre vártak…”

2009-ben Overdose váratlanul lesérült. A szakemberek hamar lemondtak róla, hiszen a savós patairhagyulladás az angol telivérek egyik rettegett betegsége. 15 hónap kényszerpihenő után azonban Overdose, a csodaló ismét starthoz állt. Ezalatt a nemzet szimbólumaként emlegetett ló érdekében összefogott öt befolyásos magyar cég, felbomlott a 12 veretlenséget elért csapat, érdekek és érzelmek csaptak össze.

A dokumentumfilm Overdose betegségének, felépülésének és újrakezdésének időszakában a kulisszák mögötti világba vezet, megismerhetjük Overdose tulajdonosát, trénerét és munkalovasát, a ló pályafutásának küzdelmes, több érzelmi szálon futó drámai történetét.

„A film készítői öt éven át követték ennek a csodálatos versenylónak az útját – jóval tovább, mint ahogy az a legtöbb dokumentumfilm esetében lenni szokott. Az eredmény egy lebilincselő történet egy csodálatos lóról, az állhatatosság igazi példájáról, amit az HBO örömmel mutat be a magyar nézőknek.” – mondta Hanka Kastelicova, az HBO dokumentumfilmekért felelős executive producere.

A film az HBO Magyarország és a Magyar Nemzeti Filmalap tavaly októberben kezdődött hosszútávú együttműködése keretében jött létre, melynek célja egészestés kreatív dokumentumfilmek közös létrehozása.

Az Overdose november 28-án lesz látható az HBO-n, valamint az HBO GO-n.

Filmunió

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com