Hírek

Elkészült Will Smith legújabb filmje, az Emancipation

Will Smith új történelmi thrillere az Apple TV+ streamingszolgáltató gyártásában készült. Az Emancipation a sztár első filmje márciusi Oscar-botrányát követően.

Az Apple projektjének sokáig bizonytalan volt a helyzete a film főszereplőjének botránya után. Will Smith a 2022-es Oscar gálán nemcsak a legjobb férfi színésznek járó aranyszobrot vihette haza a Richard királyban nyújtott alakításáért, de látványos összetűzésbe is keveredett az egyik kategória prezentálójával. Az indulatok akkor szabadultak el miután Chris Rock komikus Smith feleségére nézve sértő poénokat mondott el a színpadon. Ezt a felhergelt sztár ezt egy jókora pofonnal tolerálta. Az akció később az egész díjátadóra, valamint Smith megítélésére is rányomta a bélyegét.

Will Smith azóta nyilvánosan is bocsánatot kért az érintettektől. Az Apple pedig zöld utat adott az Antoine Fuqua rendezésében készült Emancipation-nak.

A film egy ültetvényekről szökött rabszolga története. A földbirtokos gazdái elől menekülő főhős családja felkutatásáért és életéért is meg kell küzdjön Louisiana mocsárvidékén. A főszerepet alakító Will Smith mellett olyan színészek tűnnek még fel, mint Ben Foster (A préri urai, A harcmező hírnökei) és Paul Ben-Victor (Drót, A törvény nevében, Az ír).

A The Hollywood Reporter jelentése szerint az Emancipation első vetítései már le is zajlottak Washingtonban. A bemutatóra egy feketékért tevékenykedő kongresszusi szervezet konferenciáján került sor. A korai premiert minden bizonnyal a feldolgozott téma relevanciája indokolta. A film kapcsán pedig egy történelmi és kulturális témákat feszegető beszélgetés is lezajlott az alkotók részvételével.

Will Smith most először vállalt szerepet egy rabszolgaság témájával foglalkozó filmben, ami az őt övező botrányt követően átgondolt karrierdöntésnek tűnik. Az Emancipation premierjével kapcsolatban még nem jelentettek be konkrétumokat, de a filmre minden bizonnyal majd csak 2023 során számíthat a nagyközönség.

Lubianker Dávid

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!