Hírek

Elkezdődött a Dűne 2. forgatása

Az első részhez hasonlóan a Dűne folytatása is részben Budapesten készül majd.

A folytatáshoz Florence Pugh, Lea Seydoux, Christopher Walken, Austin Butler és Souheila Yacoub is csatlakozott. Mellettük visszatér Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Javier Bardem és Stephen McKinley Henderson, a rendezői székben pedig Denis Villeneuve marad. A forgatókönyvet Villeneuve és Jon Spaihts írta.

A Dűne 2. forgatása több országban zajlik, többek között Budapesten, Abu-Dzabiban, Jordániában és Olaszországban. A Warner Bros. a folytatás megjelenési dátumát 2023. október 20-ról a hálaadás előtti időpontra, 2023. november 17-re tolta – ugyanarra az időpontra, amikor Az éhezők viadala előzményfilmje is mozikba kerül.

Abu-Dzabiban, ahol az Arrakis jeleneteit forgatják, a producerek kihasználják a nemrég indított 30%-os pénzvisszatérítési kedvezményt, amelyet az Abu-Dzabi Filmbizottságon keresztül kínálnak. Az ország adott otthont az első játékfilm több jelenetének is – írja a Deadline. Ezzel párhuzamosan a magyar oldalon sok a bizonytalanság, hiszen a kata átalakításának az egyik legnagyobb áldozata a filmes szektor, így szeptembertől a Dűnén dolgozó, korábban így adózó magyar szakemberek is kilátástalan helyzetbe kerülhetnek.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com