Hírek

Elkezdődött Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmjének forgatása

Megkezdődött Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, az 1848-49-es szabadságharc idején játszódó Guerilla forgatása az Inkubátor Program 64 millió forintos támogatásával – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel szerdán.

A történet két testvér viszonyán és egy szerelmi háromszög történeten keresztül mutatja meg az erdő mélyén harcoló fiatal gerillák életét. Barnabás a forradalom kitörésekor elbújt a sorozás elől, helyette az öccse vonult be. Útnak indul, hogy megkeresse és hazavigye a testvérét. A háborúval való találkozás azonban olyan élmény számára, amelynek hatására újra kell értékelnie a bátorságról és felelősségről alkotott képét.

A közlemény szerint a film készítőinek célja, hogy a közeli perspektíva használatával újrafogalmazzák a történelmi film műfaját.

A Guerilla főszereplői fiatal színészek: Váradi Gergely, Mészáros Blanka és Vilmányi Benett. A filmben többek között szerepel még Orbán Levente, Vlagyimir Szvirszkij fehérorosz színész, Karl Fischer és Thomas Schubert osztrák színészek is.

A film operatőre az elsőfilmes Hartung Dávid. Látványtervezője Antal-Fógel Adrienn, dramaturgja Lányi Zsófi, akiknek szintén a Guerilla lesz az első játékfilmjük. A jelmeztervező Szlávik Juli, a vágó Duszka Péter Gábor, a zeneszerző Márkos Albert, a hangmérnök Balázs Gábor és Péterffy Máté. Az alkotást a Proton Cinema gyártja, producere Petrányi Viktória.

Kárpáti György Mór a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán végzett az Enyedi Ildikó rendező-forgatókönyvíró és Máthé Tibor operatőr vezette osztályban; Erdő című vizsgafilmjét a Berlinalén, Provincia című diplomafilmjét a Cannes-i Filmfesztivál programjában mutatták be.

Az Inkubátor Program fő célkitűzése, hogy lehetőséget biztosítson a legtehetségesebb fiatal filmesek első mozifilmjének megvalósítására – olvasható a közleményben, amely kitér arra is: a Guerilla bemutatóját 2018 tavaszára tervezik az alkotók.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com