Hírek

Elkezdte forgatni első rendezését Dobó Kata

A Kölcsönlakás főszerepeit Balla Eszter és Haumann Máté alakítják Dobó Kata elsőfilmjében.

Május 14-én a MAFILM fóti stúdiójában elkezdődtek a Kölcsönlakás felvételei. Dobó Kata debütáló rendezése Ray Cooney és John Chapman színdarabjának adaptációja lesz. A színésznő számos filmes- és színházi szerep után ezúttal csak a kamerák mögött dolgozik, célja egy igazán szórakoztató vígjáték készítése.

Dobó Katát már színésznőként is érdekelte a rendezői munka. Hollywoodban is, Magyarországon is tanult a mozgóképes történetmesélés technikájáról, a vizualitásról, az alkotómunka kreatív folyamatairól, vagy éppen a színészekkel való bánásmódról a rendezőitől. Mindezek hatására érlelődött benne az elhatározás, hogy kipróbálja magát a másik oldalon. Jókor, jó időben találta meg a Ray Cooney és John Chapman, szerelemről, megcsalásról, párkapcsolati kihívásokról szóló romantikus vígjátékának, a Kölcsönlakásnak az egyik főszerepe az elmúlt évadban.

Miközben teltházak előtt játszott a darabban, felkérést kapott, hogy rendezze meg az eredeti mű filmváltozatát, amire örömmel mondott igent. Kollégáival tavaly fogtak bele a forgatókönyv fejlesztésbe, amelyen Divinyi Réka, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván dolgozott.

A munka gyorsan haladt előre, amelynek köszönhetően 2018 elejére elkészült a végleges szkript és elkezdődött a forgatás előkészítése, a stáb szerződtetése.

,,Elmondhatatlanul hálás vagyok, amiért elsőfilmes rendezőként olyan nagyszerű kollégákkal, szakemberekkel, barátokkal dolgozhatok együtt, akik gyakorlatilag az egész filmes pályafutásomat végigkísérték. Az első megkeresésre igent mondtak, és tudásuk legjavával állnak mellettem” – hangsúlyozta Dobó Kata, aki úgy látja, hogy egy olyan gárda állt össze, ahol támogatják egymást és odafigyelnek mindenki véleményére, hiszen a stáb célja egy és ugyanaz: színvonalas, minőségi szórakoztató filmet készíteni a közönség számára.

Dobó Kata mellett a technikai rendezői feladatokat Gulyás Buda látja el, aki szerint a Kölcsönlakás egy igazán mai és emberi történet olyan helyzetekkel, fordulatokkal, amelyek sokak számára ismerősek, nevetésre késztetőek, és a lehető legszélesebb közönségnek kínálnak felhőtlen szórakozást. Hasonlóan gondolkozik a díszlet- és látványtervező, Valcz Gábor is, aki úgy érzi, a film a legjobb vígjátéki hagyományokat a legmagasabb minőségben fogja képviseli, köszönhetően a filmes technikának is, ami ma már sokkal nagyobb mozgásteret enged ahhoz, hogy

a hollywoodi romantikus komédiákkal versenyző hazai alkotás készülhessen.

Nagy várakozással tekint a forgatás elé az operatőrnek felkért Seregi László is, aki a forgatókönyvet olvasva máris biztos volt abban, hogy képileg is pergő, lüktető feldolgozással lephetik meg a nézőket. Azokat, akik már látták a színdarab valamelyik feldolgozását, illetve azokat is, akik majd a moziba ülve ismerkednek meg a Kölcsönlakás hőseivel, humoros kalandjaikkal.

,,Bevallom, amikor a forgatókönyvet olvastam, nagyon jól szórakoztam. A történetmesélés dramaturgiailag tökéletes, rendkívül pontos az íve, a sztori vége. A látszólag teljes káoszba zuhanás kifejezetten zseniális és mulatságos. Szeretem ezt a műfajt és a humornak ezt a fajtáját. Ez egy igazi tévedések vígjátéka” – hangsúlyozta Seregi László, akinek a kamerái előtt sok ismert sztár, és új tehetség tűnik majd fel a forgatás során. A Kölcsönlakás főszerepeit Balla Eszter, Haumann Máté, továbbá Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor alakítják, valamint Kiss Ramóna, Csonka András és Majoros Péter Majka is láthatóak lesznek a filmben, amelynek a premierje jövő év februárjában várható.

Filmtekercs.hu

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..