Hírek

Elmarad a San Diego-i Comic-Con is!

A világ képregényrajongói által vallásos áhítattal várt amerikai tematikus rendezvény, a Comic-Con a pandémia legfrissebb áldozata. Történetének fél évszázada során ez az első eset, hogy nem rendezik meg a gigantikus találkozót.

A koronavírus-járvány – ahogy az várható volt – egy újabb hatalmas kultusz által övezett esemény megrendezését tette lehetetlenné. Fennállásának ötven éve során ez az első eset, hogy nem rendezik meg a képregény- és szuperhősrajongók legnagyobb rendezvényét, a San Diego-i Comic Cont. A rendezvény szervezői nem vacakolnak halasztással, egész egyszerűen elmarad idén a kultikus seregszemle.  – írja a Deadline. Nyilatkozatuk szerint 2021 nyarára tűzték ki az új dátumot.

Ezenkívül az Anaheimi Kongresszusi Központban április 10-12. között megrendezni kívánt WonderCon is átkerült jövő évre. Az anaheimi fesztivál 2021. március 26–28-án nyitja kapuit.

„A rendkívüli idők rendkívüli intézkedéseket igényelnek, és bár sajnáljuk, hogy ezt megtesszük, tudjuk, hogy ez a helyes döntés”

– mondta David Glanzer, a Comic-Con szóvivője. „Alig várjuk azt az időt, amikor valamennyien újra találkozhatunk, és osztozhatunk a közösséggel abban, amelyet mindannyian szeretünk és élvezünk.”

A nyilatkozatból az is kiderül, hogy a Comic-Con a Balboa Park szövetségi épületének felújítását tervezi, amely a Comic-Con Múzeum 2021 nyarán megnyíló nagyszabású megnyitására készül. Ugyanakkor a COVID-19 helyzetnek van hatása ezekre az erőfeszítésekre is.

Nyilvánossá szeretnék tenni az épület terveit, amelyek szemléltetik a múzeum átalakulását, és további izgalmas információkat nyújtanak ezekről a fejlesztésekről az elkövetkező hónapokban.

A következő Comic-Con időpontja a tervek szerint 2021. július 22-25. Aki már megváltotta a jegyét, visszaigényelheti az árát, illetve felhasználhatja jövőre – közölték a szervezők.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya