Hírek

Élő orgonakísérettel támadnak fel a némafilmek a Müpában

Nosferatu-Max-Schreck

A Néma – Film – Zene sorozat eseményein klasszikus némafilmek kapnak új értelmezést élő orgonakísérettel. Az első alkalommal a Nosferatut vetítik.

Az első esten az Európa legígéretesebb fiatal zenészeit bemutató sorozat, a Rising Stars turnéjának egyik állomásaként látogat el a Müpába Sebastian Heindl orgonaművész. Heindl orgonaimprovizációs játékával a német expresszionizmus klasszikusa, az 1922-es Nosferatu című némafilm vizuális világát értelmezi újra.

Az esemény időpontja: november 12. 19.30

Bővebb információk és jegyvásárlás itt.

Heindl fellépését követően a következő vetítés a hollywoodi sztárrendezővé vált Michael Curtiz, vagyis Kertész Mihály 1917-es, nemrég előkerült alkotása, Az utolsó hajnal lesz. Ezt 2024. március 20-án láthatjuk a Müpában.

A modernebb filmek kedvelői sem maradnak vetítések nélkül: a nagy érdeklődésre való tekintettel további vetítésekkel bővítették A nagy Woody Allen menet című sorozatot. A Müpa filmklubjában a színész-író-rendező eklektikus munkásságából válogatnak, és ígéretük szerint Woody Allen filmjei által nem csupán őt ismerjük meg, hanem az alkotásain, alakításain keresztül azt is, hogy hét évtized alatt miként változott meg a világ.

Új vetítési időpontok:

2023.11.20. 19:00 Szerelem és halál (Love and Death, 1975)

2023.12.04. 19:00 Annie Hall (1977)

2023.12.18. 19:00 Manhattan (1979)

További információk itt.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com