Hírek

Előfilm, azaz prequel készül Az éhezők viadalához

Az éhezők viadala - Futózűz (The Hunger Games - Catching Fire)

Suzanne Collins új könyvét filmesíti meg a Lionsgate – tudta meg a The Hollywood Reporter.

Folytatják a tízes évek egyik legnagyobb sikerét, Az éhezők viadalát. Pontosabban kronológiailag nem folytatják, hanem előzményfilmet készítenek, ez azonban inkább az eredeti könyvek írónőjének döntése. Suzanne Collins új regénye, a The Ballad of Songbirds and Snake 64 évvel az eredeti trilógia előtt fog játszódni, egészen pontosan a Sötét Napok utáni időszakot öleli fel, amikor a polgárháború utáni Panem újjáépítése zajlik. A regény május 19-én jelenik meg a tengerentúlon.

Ugyan már tavaly lehetett sejteni, hogy a Lionsgate lecsap a jogokra, hivatalosan csak kedden jelentették be, hogy a könyvet megfilmesítik. A stúdió rögtön el is árulta a készítők neveit: Nina Jacobson lesz a producer, Michael Arndt a forgatókönyvíró és Francis Lawrence a rendező. Ezek a nevek azért is fontosak, mert

ők köthetők az eredeti széria legsikeresebb részéhez, a Futótűzhöz.

Francis Lawrence ugyan rendezőként hozzájárult A kiválasztotthoz, de azokban a filmekben másik forgatókönyvíróval dolgozott.

A főszereplő színész személye egyelőre nem ismert. Az biztos, hogy Jennifer Lawrence nem fog visszatérni, hisz az új rész története Katniss Everdeen születése előtt játszódik. Az új könyv állítólag Az éhezők viadalának gonoszára, az ekkor még csak 18 éves Coriolanus Snow-ra fókuszál, akit a filmekben Donald Sutherland testesített meg. A fiatal felnőtt férfi ekkor még nem egy zsarnok, hanem vonzó és megnyerő. Őt nevezik ki a 10. Éhezők Viadalának egyik mentorává, a lelkesedését azonban lehűti, hogy a legszegényebbnek számító 12. kerület lányát kapja meg.

A bemutató dátuma egyelőre természetesen nem ismert, és nyilván sok múlik majd az új regény fogadtatásán is. A Lionsgate ráadásul nincs benne az öt nagy stúdió között, tehát a forrásaik közel sem olyan bőségesek, mint a konkurenseié. Az is nehezíti a helyzetet, hogy az eredeti széria rajongói már felnőttek, a később érkező, fiatal felnőttnek szánt könyvekből készült adaptációk azért nem váltak egetrengetően sikeressé (Az útvesztő, A beavatott). Bízzunk benne, hogy az új Éhezők viadala visszatalál a rajongóihoz.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com