Hírek

Előkészületben a Valami követ folytatása

A 2010-es évek egyik legjobb független horrorfilmjének 10 évvel a bemutatója után elkészül a folytatása.

A 2014-es Valami követ a 2010-es évek egyik meghatározó indie szenzációja volt, így nem meglepő, hogy rendezőjében, David Robert Mitchellben felmerült a folytatás ötlete. Manapság már az olyan függetlenfilmes stúdiók, mint az A24 is saját franchise-okban gondolkodik, így várható volt, hogy a Neon is nyitott lesz hasonló lehetőségekre.

A Valami követ mögött álló produkciós és filmforgalmazó cég, a Neon (Élősködők, Végtelen Víztükör) és a Variety jelentették be, hogy megvalósul a folytatás They Follow címen, ami tükörfordításban az “ők követnek” lehet, így elképzelhető hogy a folytatásban már nem csak egy darab alaktól kell menekülnie hőseinknek. A filmről poszterén kívül nem sok mindent osztottak meg.

Ami biztos, hogy az író-rendező ismét David Robert Mitchell lesz és Maika Monroe is visszatér az egyik főszerepben.

A 2000-es években a töménytelen horror folytatások, remake-k és koppintások tengerében gyakran lehetett konstatálni, hogy a műfaj (legalábbis az amerikai ága) halott. Ennek szerencsére ellent tudtak mondani olyan függetlenfilmből érkezett alkotók, mint Mike Flanagan (Oculus), Jordan Peele (Tűnj el!), Ari Aster (Örökség) és Robert Eggers (A boszorkány). Ezek a rendezők nem csak friss vért tudtak pumpálni a már régen megfáradt műfajba, de kis túlzással hozzájuk kötődik az “elevated horror” vagyis a drámai hangvételű, művészfilmes eszköztárat használó, a gyász műfajával gyakran foglalkozó horrorfilmes stílus megszületése. Ebbe a kategóriába esik David Robert Mitchell (Kaliforniai rémálom) high concept horrorja is, ami egy egyszerű, de frappáns ötletre épít.

Jay-t (Maika Monroe) az első szexuális élménye után elrabolja partnere és felvilágosítja, hogy az aktussal átadott neki egy átkot, ami azzal jár, hogy egy ismeretlen entitás fogja őt követni, és ha utoléri, akkor megöli. A film szexuális érés, a nemi betegségek és felnövés allegóriája és egy végtelenül feszült, paranoid horror, amit a Disasterpeace 80-as éveket idéző szintiszólamai és Maika Monroe erőteljes alakítása emelt egy újabb szintre. A horror folytatások gyakran okoznak csalódást, de az eredeti alkotók visszatérésével talán bízhatunk benne, hogy egy igényes második rész fog elkészülni.

they_follow_david_robert_mitchell

A forgatás 2024-ben esedékes, a bemutatóról még nincs információ.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com