Hírek

Előkészületben M. Night Shyamalan következő filmje

Nagy titokban készítik elő az eleddig meglehetősen hullámzó pályafutást maga mögött tudó Shyamalan következő filmjét. A főszereplők nevei már ismertek!

M. Night Shyamalan a tavaly bemutatott Üveg után  legfrissebb tervén dolgozik. A casting befejezése után közzétették az új film szereplőinek listáját. Eliza Scanlen, Thomasin McKenzie, Aaron Pierre, Alex Wolff és Vicky Krieps folytatnak tárgyalásokat a szigorúan projekt sztárjaiként – írja a Variety.

Krieps Paul Thomas Anderson Fantomszál című romantikus drámájában kezdte karrierjét, később feltűnt a The Last Vermeer és az Ami nem öl meg című mozikban. Eliza Scanlen Amy Adams mellett szerepelt a HBO minisorozatában az Éles tárgyak-ban, valamint Beth March-ot alakította Greta Gerwig Kisasszonyok című adaptációjában, és nemrég szerepelt a Babyteeth című filmben is.

Thomasin McKenzie Taika Waititi Oscar-díjas Jojo Nyuszi című művében lett ismert, legutóbb pedig a True History of the Kelly Gang című alkotásban láthattuk.

Alex Wolff leginkább Ari Aster Örökség című horrorjából lehet ismerős. Később játszott a Jumanji – A következő szint és a Romlott oktatás című filmekben is. Aaron Pierre szerepei között említésre méltó a SyFy sorozata, a Krypton és a Barry Jenkins miniszériája, a The Underground Railroad.

Shyamalan nemcsak rendezi, hanem írja is a – egyelőre cím nélküli – filmet, amely a Universal gyártásában készül. Mint a legtöbb eddigi Shyamalan-mozi esetében, a cselekmény részleteit most is titokban tartják, de jó eséllyel lesznek benne utalások az alkotó korábbi munkáira vonatkozóan.

üveg
Üveg

A film bemutatásának időpontjáról még semmit nem tudni. A Universal a koronavírus-járvány miatt továbbra is bizonytalan a mozibemutatóit illetően. Egyelőre az sem ismert, hogy mikor kezdődik a forgatás a karanténra vonatkozó intézkedések okán, de mindenki reménykedik, hogy év végére elkezdhetnek forogni a kamerák.

Shyamalan teljes egészében önállóan finanszírozta az Üveg, a Széttörve és A látogatás című alkotásait, összesen 35 millió dollárral. Ezek a filmek együttesen több mint 600 millió dollárt hoztak világszerte.

A tervek szerint hasonlóképpen fogja pénzelni következő két filmjét.

A direktor a közelmúltban, amellett, hogy producerként felügyeli a Servant című projektet, egy-egy epizódot is rendezett a horror-sorozat első két évadához az Apple TV Plus számára.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com