Hírek

Élősködők sorozat HBO-ra?

Élősködők

A cégóriás megszerezte Bong Joon-ho Élősködők című filmjének jogait, amiből a közeljövőben sorozat készül.

Az HBO megszerezte az elmúlt év egyik legkiemelkedőbb filmjének, az Élősködőknek a jogait – írja a Dark Horizons. A TV és streaming társaság pedig nem fog sokáig ülni a Golden Globe nyertes filmen.

Máris egy angol nyelvű limitált szériát terveznek a film rendezőjével, Bong Joon-ho-val és A nagy dobás rendezőjével, Adam McKay-el.

Konkrétumokat egyelőre még nem tudni, így azt sem, hogy a sorozat majd egy angol nyelvű remake lesz, vagy esetleg valamilyen folytatás a filmhez.

A rendezők ezúttal producerként fognak részt venni a készülő sorozatban. Az Élősködők jogaira több streaming szolgáltatónak is fájt a foga, például a Netflixnek. Végül az HBO került ki győztesen. A cég már bizonyított minisorozatokkal (Csernobil) és hosszabb szériákkal is (Hatalmas kis hazugságok és A törvény nevében).

Bong Joon-ho Élősködőkje két családot követ. A Kim család koszos és lepukkant pincelakásban él. Pizzadoboz hajtogatásból keresnek némi pénzt, de a felkínálkozó lehetőségeket is megragadják (értsd: a szomszédtól lopnak wifi jelet). A Park család velük ellentétben jómódú életet folytat, és ellenálhatatlan lehetőséget kínálnak a Kimeknek, hogy rájuk akaszkodjanak. Először csak a gyerekek, majd az egész család a Park ház közelébe settenkedik.

A társadalmi különbségek fekete komédiája az idei díjszezon üdvöskéje. Három Golden Globe jelölést kapott, amiből a legjobb forgatókönyvnek és a legjobb rendezőnek járó díjat nem szerezte meg. Ellenben a legjobb idegen nyelvű film az Élősködők lett. A BAFTA jelöltjei között is szerepel Bong Joon-ho filmje és a Los Angelesi filmkritikusok is a keblükre ölelték. Ezek után jó eséllyel indul az Oscarért, nem beszélve arról, hogy szerintünk is 2019 egyik, ha nem a legjobb filmje.

Bár még nem tudjuk, hogy mit tervez az HBO, ti minek örülnétek jobban: egy angol nyelvű folytatásnak a film szereplőivel, vagy egy remake-nek? Van egyáltalán értelme a film továbbgondolásának sorozatként?

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com