Hírek

Élőszereplős Gears of War filmet és animációs sorozatot is készít a Netflix!

Minden idők egyik legnépszerűbb Xbox-játéka végre a képernyőkre költözik. A monumentális sci-fi világ az egyik legnagyobb streamingszolgáltató gondozásában élőszereplős filmet és egy felnőtteknek szól animációs sorozatot is kap a tervek szerint.

2006. november 7-én került boltokba az Xbox egyik húzójátéka, a Gears of War, a 16. születésnapra pedig egy nagyszerű hírt kaptak a játék rajongói. A Netflix ugyanis bejelentette, hogy sikerült megegyeznie a szerzői jogokkal kapcsolatban a játék utolsó két epizódját fejlesztő The Coalitionnel, így a streamingszolgáltató gondozásában egész estés filmmel és egy animációs sorozattal bővül majd a franchise, de ha ezek sikeresek lesznek, további történetek is érkezhetnek majd.

A Gears of War egy monumentális sci-fi, amelyben a távoli jövőben a Sera bolygón (és annak belsejében) vívja a történelem legvéresebb háborúját az emberiség az őslakos Sáskákkal, akiket közel sem annyira könnyű legyőzni, mint ahogy azt eredetileg a betolakodók hitték. Az elkeseredett harcok egy pontján az emberi koalíció a Hajnal Kalapácsa bevetése mellett dönt, amely egy műholdas tömegpusztító fegyver, és nem kímél sem civileket, sem katonákat.

A véres pusztítás azonban nem jár sikerrel, viszont a bolygó ökoszisztémáját alaposan tönkreteszi. A történet főhőse Marcus Fenix, aki édesapja megmentése érdekében megtagadja a parancsot, és elhagyja alakulatát, emiatt börtönbe zárják, de a kudarcok hatására ismét bevetik, hogy segítsen az emberiség javára fordítani az öldöklést.

A filmes projekt egyelőre még sem producert, sem rendezőt nem kapott, ugyanakkor a Netflix meglehetősen elszánt az ötlettel kapcsolatban. Viszont azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Universalnál fejlesztett és végül elsöpört ötletet fogják-e leporolni vagy teljesen új alapokról kezdik-e az építkezést, mindenesetre Dave Bautista korábban már jelezte, hogy szívesen eljátszaná Marcus Fenixet.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!