Hírek

A Dreamworks Disney-t másol: készül az élőszereplős Így neveld a sárkányodat

How to Train Your Dragon 2. - így neveld a sárkányodat

Újfajta stratégiába kezdett a Dreamworks. Az Így neveld a sárkányodat trilógiát nem bolygatják meg, inkább adaptálják, az eredeti alkotók segítségével.

Hamarosan visszatér nagyvásznon az Így neveld a sárkányodat – számolt be róla a Hollywood Reporter. Az animációs széria első epizódja 2010-ben debütált nagy kritikai sikerrel; abban az évben két Oscar-jelölést is szerzett. Folytatásai, 2014-ben és végül 2019-ben pedig tartották a színvonalat, a bevételek pedig emelkedtek. A három film összesen 1,6 milliárd dollárt termelt a nemzetközi mozikasszáknál. Nem csoda hát, hogy egyfajta aranytojást tojó tyúkként tekint rá a stúdió.

A Disney nemrégiben bejelentett folytatásokat olyan sikerfilmjeihez, mint a Jégvarázs, a Zootropolis, az Agymanók, valamint az 1995 óta pályán lévő Toy Story, melyet legalább két alkalommal próbáltak lezárni. Az Így neveld a sárkányodat trilógia nem kap folytatást, helyette élőszereplős filmként éled újjá. A Disney által az elmúlt évtizedben bejáratott formula hatalmas anyagi szintű eredményeket hozott a vállalatnak, viszont széleskörű megvetéssel is találkoztak a lelketlen adaptációk miatt (tavaly a Pinokkió volt rémes, idén A kis hableány eshet hasonló elbírálás alá).

A projekt élén Dean DeBlois áll, aki mindhárom rajzfilm rendezője volt, ez lesz az első élőszereplős produkciója.

A Dreamworks legújabb filmje, a Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság jelenleg is fut a mozikban, a kritikusok pedig elaléltak tőle. Jövőre érkezik a Kung Fu Panda negyedik epizódja, idén pedig a Trollok harmadik része. A stúdió úgy tűnik, hasznosítani kívánja meglévő franchise-ait, hogy felvehesse a versenyt az egeres megacéggel. És amennyiben a 2025. március 14-én érkező Így neveld a sárkányodat remake sikeres lesz, újabb trendet vetíthet előre a Dreamworks számára.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!