Hírek

Lesz-e élőszereplős Naruto film?

2015-ben felröppent a hír, hogy élőszereplős film készül a Naruto című manga és anime sorozatból. Ám a fiatal nindzsatanonc és a kilencfarkú rókadémon történetének élőszereplős filmváltozata azóta sem készült el. Miért?

A Naruto film rendezője Michael Gracey lenne, aki ahelyett, hogy a Narutón munkálkodott volna, megrendezte A legnagyobb showman című musicalt, melynek betétdala Oscar-díj jelölést kapott. A film Blu-ray kiadása kapcsán a Collider megkérdte a rendezőt, hogy mondjon pár szót arról, hogy áll a Naruto adaptáció, ugyanis mindössze annyit hallani erről a projektről, hogy nem sokat haladt előre.

Élőszereplős Naruto film készül

Michael Gracey azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem biztos benne, hogy a Naruto lesz a következő filmje. Szerinte Kisimoto Maszasi, a sorozat rendezője egy igazi zseni. Ráadásul ha visszatekintünk a hollywoodi adaptációkra, amik igazán sikeres manga vagy anime sorozatból készültek, nem igazán értették meg ezeket a japán alkotásokat. Emiatt Michael Gracey számára rendkívül fontossá vált, hogy  együtt dolgozhasson Kisimoto Maszasival, hogy a film igazán jó legyen. Hiszen senki nem ismeri jobban a filmvilágot annál, mint maga létrehozója.

Ez az attitűd, hogy ne legyen tönkretéve egy korábbi sikeres alkotás, eredményezte, hogy még mindig a forgatókönyvön dolgoznak.

A forgatókönyvről még az is köztudott, hogy Jon és Erich Hoeber szintén be lettek vonva a munkába, de hogy hogy halad a munka, arról semmi hír. Minden jel arra mutat, hogy mindenki azon van, hogy lassabban, de sikeresebb alkotás szülessen és elkerüljék azt, ami korábban történt, vagyis hogy „a Netflix Death Note-ja egy gyenge, üldözős popcornmozi lett  fantasztikus elemekkel és némi csavarral fűszerezve, ami ostoba tankként gyalul végig mindazon, ami az animében értékes vagy érdekes volt”, „Ghost in the Shellt pedig hollywoodizálták, lebutították, sablonosították. S ugyan a Páncélba zárt szellem nem rossz film, de távol áll az eredeti mű nagyságától.”

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya