Hírek

Élőszereplős sorozatot kap a Final Fantasy

A Final Fantasy újra próbát tesz a konzolok képernyőjén túl, viszont ezúttal nem a szériára jellemző, kitűnő animációs technológiával. Élőszereplős tévésorozatot kap, ráadásul a The Witcher adaptációjának készítői segítenek a létrehozásában.

A Final Fantasy a japán játékipar legismertebb franchise-ai közé tartozik, csak a fősodorbeli, számozott részekből tizenöt van. 1987 óta folyamatosan terjeszkedik és bővül, nemcsak videójátékok alkotják, hanem animék, mangák, regények is készültek hozzá, valamint számos spin-off játék kapcsolódik a világához. Többször készítettek belőle animációs filmet. 2001-ben a Final Fantasy: A harc szelleme jelent meg, azonban az csak elnevezésében vállalt közösséget a játékokkal, és nagyot is bukott a kasszáknál. Az olyan alkotások, mint a játékhoz jobban kapcsolódó Kingsglaive, mérsékelten nagyobb sikert arattak.

A játéksorozatért felelős Square Enix fejlesztő-kiadó úgy találta, hogy ideje élőszereplős adaptációval bővíteni a portfóliót. Ehhez leszerződött a Sony Pictures Televisionnel és a Hiveminddal – írja az IGN. A feldolgozás alapját a széria tizenegyedik része adja, a nyílt világú, online multiplayer Final Fantasy XIV,

azonban az elmesélt történet teljesen eredeti lesz.

Chris Parnell, a Sony Pictures Television társelnöke szerint „Ez a sorozat megragadja és kiterjeszti a mitológia azon elemeit, amelyek ilyen nagyszerű jelenséggé tették a játékokat. Bemutatjuk a tévénézőknek Eorzea ikonikus szereplőit, vidékeit, koncepciót.

A 2001-es kvázi-feldolgozásra is a korban kiemelkedő vizuális technológia volt jellemző

Tekintve, hogy a Final Fantasy XIV-nek milyen kiterjedt története, történelme van, bőven van miből meríteniük a forgatókönyvíróknak: Ben Lustignak és Jake Thorntonnak. A sztoriról eddig annyit tudni, hogy a varázslatot és a technológiát használók közötti ellentétekre koncentrál majd, illetve a hősökre, akik békét szeretnének hozni a feldúlt vidékre.

Mivel a projekt még friss, értelemszerűen nem tudunk megjelenési dátumról, ahogy arról sem, hová érkezne ez az élőszereplős széria. Ehhez talán támpontot adhat a Hivemind produkciós cég részvétele az adaptációban. Ők dolgoznak ugyanis a Netflixszel a hazánkban is forgatott The Witcheren, de az Amazonnal is van szerződésük. Szintén partner az Amazonnal a Sony, ketten fejlesztik például A gyűrűk ura sorozatot, amely a Final Fantasyhez hasonló, nagy lélegzetvételű projekt. Könnyen elképzelhető tehát, hogy valamelyik nagy streaming szolgáltató ad majd otthont Eorzea mesés világának.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com