Fókuszban Hírek

Előzetes: A fantasztikus négyes

FantasticFourBár korábban szivárogtak ki hosszabb-rövidebb előzetesek A fantasztikus négyes rebootjához (újrabeindításához), megérkezett az eddigi legjobb és leghatásosabb. 

Elkezdtem nagyon várni A fantasztikus négyest, jobban mint a Batman vs. Supermant, mert az előzetes alapján a négy fiatal mozija sokkal inkább megfogott. Annak ellenére, hogy számos képében ismerős jeleneteket látunk, van benne valami fura és szokatlan, ami érdekessé teszi.

Talán a friss színészi arcok teszik számomra igazán váróssá a filmet. A tudóscsapat vezetőjét az ifjú Miles Teller alakítja, aki több kiváló szerep eljátszása után a Whiplashsel idén mindenki számára nyilvánvalóvá tette, több van benne, mint amit átlagos fizimiskája sugall. Michael B. Jordan fiatal kora ellenére rengeteg filmet tudhat a háta mögött, mind közül a legjobb a tavalyi Titanicon vetített Fruitvale Stationben volt. Kate Mara (KártyavárTranszcendens) alakítja a láthatatlan lányt, és az előzetes alapján képes valami többletet vinni halovány karakterébe. A legnehezebben eljátszható figurát, A dolgot Jamie Bell játssza, aki legutóbb a Snowpiercerben remekelt. Kíváncsian várom, mit hoz ki ebből a kvartettből Josh Trank rendező (Az erő krónikája) – augusztus 6-án kiderül.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés